Aktivisté Greenpeace v Rusku: z pirátů jsou výtržníci

Vyšetřovací výbor Ruské federace 23. října 2013 přehodnotil protest aktivistů Greenpeace a pozměnil původní obvinění z pirátství na výtržnictví. Za to ale všem 30 aktivistům, kteří pokojně protestovali proti těžbě ropy v Arktidě, hrozí v Rusku až 7 let vězení. Amnesty International nadále považuje nařčení z výtržnictví za absurdní a požaduje okamžité a bezpodmínečné propuštění všech 30 aktivistů. “Obvinění z pirátství původně vznesené v tomto případě bylo jasně absurdní – ale tato nová obvinění nejsou o nic lepší. Výtržnictví je v Rusku závažným kriminálním činem a takové obvinění by se na pokojný protest nemělo vztahovat”, řekl John Dalhuisen, ředitel programu Amnesty International pro Evropu a Střední Asii.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

3.5.2017

ČRo Plus: Amnesty o hrozbách novinářům v Rusku (čas od 10:30)

19.7.2016

iDnes o 3D Amnesty kampani za vězně svědomí v Rusku

19.7.2016

PRISONEXIT

Nová kampaň české Amnesty od Havas Worldwide upozorňuje na další zhoršování stavu lidských práv v Ruské federaci. Zažijte pocit nespravedlivě vězněných na vlastní kůži!