Komise uznala stížnost Tolokonnikovové na otřesné podmínky ve vězení

Naděžda Tolokonnikovová uspěla se svou stížností na podmínky v trestanecké kolonii Mordvinsko, kde si odpykává dvouletý trest. Stížnost prověřila komise pro lidská práva Vladimira Putina a potvrdila, že se v kolonii porušují předpisy. Zároveň vyzvala prokuraturu k provedení inspekce. Vězeňská správa přeřadí Tolokonnikovovou do jiné věznice. Tam by také měla vykonávat o něco lehčí práci. Tolokonnikovovou ve vězení navštívil ruský ombudsman Vladimir Lukin. Naděžda po týdnu přerušila protestní hladovku.

6.9.2017

Týden: Soud EU zamítl stížnost na kvóty

14.6.2017

ČTK: Evropská komise zahajuje řízení s Českem kvůli kvótám

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.