Meriam je na svobodě - i díky Vám!

Meriam dorazila i s celou rodinou do Itálie. Poslední měsíc strávila rodina na Velvyslanectví USA v súdánské metropoli. Teď jsou všichni v pořádku a v bezpečí v Itálii a odtud se budou chtít brzy dostat do USA. V České republice petici za Meriam podepsalo skoro 18 000 lidí – to je skvělé a moc za to děkujeme. Pomohli jste Meriam zachránit život a dostat ji ven z vězení.

9.5.2019

Barmští novináři konečně na svobodě

Ve vězení strávili přes 500 dní. Teď jsou oba novináři agentury Reuters opět na svobodě.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.