Michajl Kosenko a jeho sestra Xenia navštívli kancelář Amnesty v Moskvě

Michajl ochotně zodpovídal dotazy kolegů na jeho pobyt ve vězení a v psychiatrické léčebně. Řekl, že se mu nakonec ve vazbě i v nemocnici dařilo celkem dobře. Dostal spoustu dopisů a pohledů z různých koutů světa a všem za ně moc poděkoval - úryvky z některých dokonce uměl zpaměti. Dozorci mu dávali jenom dopisy napsané v ruštině a i ty někdy bez jakéhokoliv vysvětlení dostal s vystřiženými částmi, aby si je nemohl přečíst celé. Michail si teď úplně nejvíc užívá čas se svou rodinou a zatím se mu nechce ani moc cestovat. "Chtěl bych vyjádřit hlubokou vděčnost všem, kteří mě podporovali, Amnesty International, všem, kteří mi posílali dopisy. Díky vašim dopisům jsem zase na svobodě.“, řekl Michajl v Moskvě.

9.7.2018

Aktivisti v Moskvě během MS ve fotbale tvoří "živou" LGBT vlajku

6.8.2018

Rusko odmítlo Amnesty International přístup k Olegovi Sencovovi, který drží hladovku už přes 80 dní

19.3.2018

Rusko: Opoziční aktivisté čelili před prezidentskými volbami obtěžování a zatýkání

Ruské úřady systematicky porušovaly práva politických aktivistů prostřednictvím svévolného zatýkání a držení ve vazbě v rámci intenzívních zákroků před prezidentskými volbami 18. března.

7.6.2017

Rusko: Odsouzení knihovnice za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony

Odsouzení Natálie Šarinové, bývalé ředitelky Státní knihovny ukrajinské literatury v Moskvě, za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony a upozorňuje na vážné nedostatky v nezávislosti ruského soudnictví, upozorňuje Amnesty International.