Michajl Kosenko a jeho sestra Xenia navštívli kancelář Amnesty v Moskvě

Michajl ochotně zodpovídal dotazy kolegů na jeho pobyt ve vězení a v psychiatrické léčebně. Řekl, že se mu nakonec ve vazbě i v nemocnici dařilo celkem dobře. Dostal spoustu dopisů a pohledů z různých koutů světa a všem za ně moc poděkoval - úryvky z některých dokonce uměl zpaměti. Dozorci mu dávali jenom dopisy napsané v ruštině a i ty někdy bez jakéhokoliv vysvětlení dostal s vystřiženými částmi, aby si je nemohl přečíst celé. Michail si teď úplně nejvíc užívá čas se svou rodinou a zatím se mu nechce ani moc cestovat. "Chtěl bych vyjádřit hlubokou vděčnost všem, kteří mě podporovali, Amnesty International, všem, kteří mi posílali dopisy. Díky vašim dopisům jsem zase na svobodě.“, řekl Michajl v Moskvě.

5.8.2019

iROZHLAS: Na zatýkání demonstrantů v Moskvě reaguje i česká diplomacie. Vyzvala k respektování práv a svobod

18.9.2019

Propuštěný Sencov děkuje Amnesty za 22 kg dopisů

Hned po propuštění z ruského vězení poděkoval ukrajinský filmař Oleg Sencov hnutí Amnesty za neúnavnou práci na jeho případu.

9.7.2018

Aktivisti v Moskvě během MS ve fotbale tvoří "živou" LGBT vlajku

10.8.2018

Rusko odmítlo Amnesty International přístup k Olegovi Sencovovi, který drží hladovku už přes 80 dní

Sencov, Ukrajinský režisér odsouzený k 20. letům vězení za údajný terorismus. Pomozte mu podpisem.