Michajl Kosenko a jeho sestra Xenia navštívli kancelář Amnesty v Moskvě

  Článek

Michajl ochotně zodpovídal dotazy kolegů na jeho pobyt ve vězení a v psychiatrické léčebně. Řekl, že se mu nakonec ve vazbě i v nemocnici dařilo celkem dobře. Dostal spoustu dopisů a pohledů z různých koutů světa a všem za ně moc poděkoval - úryvky z některých dokonce uměl zpaměti. Dozorci mu dávali jenom dopisy napsané v ruštině a i ty někdy bez jakéhokoliv vysvětlení dostal s vystřiženými částmi, aby si je nemohl přečíst celé. Michail si teď úplně nejvíc užívá čas se svou rodinou a zatím se mu nechce ani moc cestovat. "Chtěl bych vyjádřit hlubokou vděčnost všem, kteří mě podporovali, Amnesty International, všem, kteří mi posílali dopisy. Díky vašim dopisům jsem zase na svobodě.“, řekl Michajl v Moskvě.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2206 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...