Muž, který znásilnil Brishnu, půjde na 20 let do vězení

Úspěch

10letá Brishna, jíž rodina vyhrožovala "zabitím ze cti", protože byla znásilněná, už není v takovém nebezpečí. Všichni mužští členové rodiny se písemně zavázali, že jí neublíží - v opačném případě budou trestně stíháni. Na Brishnu pravidelně dohlíží i členové organizace Women for Afghan Women. Duchovní, který Brishnu znásilnil, byl před několika dny odsouzen k nejvyššímu možnému trestu 20 let vězení. Jsme opět o krok blíže zamezení hrůznému institutu "zabíjení ze cti" - i díky Vám, kteří jste podepsali petici. Děkujeme!

14.7.2020

Půjde polská aktivistka do vězení kvůli duhové svatozáři?

Polská prokuratura posílá případ Podlešné před soud.

3.7.2020

Turecko: Odsouzení aktivistů je výsměch spravedlnosti a lidským právům

Čtyři aktivisti včetně bývalého vedení Amnesty odsouzeni za terorismus.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.