Shahin Novruzlu byl propuštěn z vězení

Úspěch

Dne 18. října 2014 byli z vězení díky prezidentské milosti propuštěni studenti Shahin Novruzlu a Bakhtiyar Guliyev. Začátkem prosince 2014 vedení věznice slíbilo předávat dopisy a pohlednice zbylým uvězněným členům NIDA. Dne 29. prosince 2014 byli díky prezidentské milosti propuštěni další dva aktivisté NIDA, totiž Zaur Gurbanli a Uzeyir Mammadli. Za mřížemi však stále zůstává Mammad Azizov, Rashad Hasanov a Rashadat Akhundov. Pořád usilujeme o jejich propuštění.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Azerbajdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.

27.12.2017

Rafis Kašapov je na svobodě

Dne 27. prosince 2017 byl tatarský aktivista Rafis Kašapov propuštěn z vězení poté, co si odpykal tříletý trest. Ten si vysloužil za kritiku ruského prezidenta Vladimira Putina a vládu Ruské federace, zejména kvůli jejich současnému přístupu k Ukrajině.

21.2.2018

Teodora del Carmen Vásquezová je na svobodě!

V roce 2008 byla Teodora odsouzena k třiceti rokům vězení za vraždu poté, co porodila mrtvé dítě.