Claudia Medina Tamarizová zproštěna všech obvinění!

  Článek

Zastavte mučení   Mexiko publikován 11.2.2015

Všechna obvinění vznešená proti Claudii Medině Tamarizové po doznání vynuceném mučení, byla stažena. Petici ale podepisujte dál. Pořád je třeba vyšetřit mučení, kterého se dopustili příslušníci námořní pěchoty. 
V roce 2012 vtrhli příslušníci námořní pěchoty do Claudiina domu, odkud matku tří dětí spoutanou odvlekli na místní základnu. Tam dotyčnou několik dní mučili včetně použití elektrošoků nebo sexuálního násilí. Mučení ustalo, až když žena podepsala doznání, které ani neměla šanci přečíst.
Přestože Mexiko je jednou ze zemí, které podepsaly Úmluvu proti mučení OSN, došlo v této zemi během posledních 10 let k nárůstu případů mučení až o 600%! Jen mezi lety 2010 a 2013 bylo nahlášeno přes 7 000 stížností na mučení.
Australská Amnesty International zaktivizovala veřejnost a shromáždila 20 000 podpisů na petici adresovanou ministru spravedlnosti. Mezinárodní petici pak podepsalo 343 000 lidí z celkem 117 zemí světa.
Sama Claudia se ke svému případu vyjádřila následovně:
„Chtěla bych vyjádřit poděkování členům Amnesty International, stejně jako právníkům z Centro de Derechos Humanos Miguel Agustín Pro Juárez a autorům více než 300 000 dopisů zaslaných do rukou ministra spravedlnosti. Pro soud jsem byla tou nejvíce vinnou osobou na světě, nyní je ale jasné, že nemám nic společného s věcmi, z kterých jsem byla obviněna. V Mexiku je mučení běžnou praxí, já však nechci dopustit, aby jakákoli další žena podstoupila takové zacházení. Chci, aby ti, co mě mučili, byli potrestáni.“

Aktuální petice

  Mexiko

Mexický obránce práv na ochranu životního prostředí zabit

Samir Flores Soberanes, obránce životního prostředí, země a teritorií v Mexiku byl kvůli svým aktivitám zabit.

 

Aktuální počet podpisů: 537 Náš cíl: 1000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...