Vitiško poslal podporovatelům dopis z vězení

  Článek

Moji milí přátelé,
moc Vám děkuji za všechna Vaše přání a fotografie.
Jsem rád, že na to, co se mi stalo a co v mé zemi páchá vláda, nahlíží většina lidí přesně tak, jak bychom si to se Surenem a s těmi, kdo při nás stojí, přáli.
Náš incident s „Tkačevovým plotem“ se nedá považovat ani za vandalství, ani za trestný čin.
Chtěli jsme pouze dokázat, že se občané naší země umí v souladu s ústavou zasadit o svá práva a že se neváhají ozvat, pokud dochází k ničení životního prostředí.
Tenkrát se zrovna konaly parlamentní volby a my jsme se snažili upozornit spoluobčany na vypočítavost a nezákonné jednání vládních činitelů. Co se ale od té doby změnilo?
Zklamání, zaostalost země a pochopitelná závist vůči lidem, kterým se v jiných zemích daří lépe, to vše dokáže zburcovat lid k odporu. Ale ze strany vlády žádná pomoc nepřijde.
Ruská vláda má katastrofální minulost, kterou tvoří jeden zločin za druhým. Všechny oblasti Ruska proměnil režim ve své nedobytné bašty a Kubáň není výjimkou.
Volby zde neexistují a ústava, zrezavělá plechovka s nálepkou „Všechna moc pochází od prezidenta“, účinně zrušila jakékoli občanské a politické svobody a vývoj země zastavila na mnoho let dopředu.
Mohu jedině pokračovat v boji proti démonům strachu, marnosti a beznaděje – spolu s Vámi. Jako národ nejsme ani dobří, ani špatní; z poddaných se občané nemohou stát na povel.
Tento odvážný krok musíme udělat my sami. Teprve pak bude Rusko svobodnou zemí a díky inteligentním vládním činitelům, jejich zákonným a dobře uváženým rozhodnutím a také díky naší snaze a péči bude životní prostředí zachráněno. 
Hodně štěstí a brzy na shledanou!
Ještě jednou Vám děkuji za všechny krásné věci, které jste mi poslali. Ale krása svět nespasí. Spravedlnost může být znova nastolena, jen když budeme spolupracovat – tak jako kavkazské stromy, které byly nezákonně pokáceny.
Díky, že máte odvahu při mně stát. Naším úkolem koneckonců není jen tak naoko se občansky a politicky angažovat, ale doopravdy hájit zájmy své i zájmy vlasti.
S úctou Váš
Jevgenij Vitiško

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2194 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...