Dobré zprávy z ministerstva

Úspěch

Už podeváté bylo minulý pátek odloženo bičování saúdského bloggera Raífa Badawího. Dobré zprávy jsme dostali i od Ministerstva zahraničí, na které jsme se obrátili před zasedáním Rady EU pro zahraniční záležitosti - na něm ministři potvrdili závazek EU podporovat dodržování svobody projevu "offline" i "online" a také to, že "zvláštní pozornost bude věnována ochraně bloggerů v návaznosti na nedávné případy výkonu nelidských trestů jako např. bičování". Ministerstvo nás navíc ubezpečilo, že se bude případu dále aktivně věnovat. Snad jsou změny na dobré cestě nejen v Raífově případu!

11.10.2018

Trestní oznámení na Piťhu kvůli šíření poplašné zprávy ohledně Istanbulské úmluvy

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.

19.2.2018

Ali Feruz je volný!