Dobré zprávy z ministerstva

Úspěch

Už podeváté bylo minulý pátek odloženo bičování saúdského bloggera Raífa Badawího. Dobré zprávy jsme dostali i od Ministerstva zahraničí, na které jsme se obrátili před zasedáním Rady EU pro zahraniční záležitosti - na něm ministři potvrdili závazek EU podporovat dodržování svobody projevu "offline" i "online" a také to, že "zvláštní pozornost bude věnována ochraně bloggerů v návaznosti na nedávné případy výkonu nelidských trestů jako např. bičování". Ministerstvo nás navíc ubezpečilo, že se bude případu dále aktivně věnovat. Snad jsou změny na dobré cestě nejen v Raífově případu!

Zobrazit přílohy

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

5.1.2017

Rozsudek nad Petrem jaškem by měl být vynesen 9. 1.

6.12.2016

Soud s Petrem Jaškem pokračuje 12. prosince

19.10.2015

Chen Zhenping na svobodě!

Máme velkou radost, že se s vámi můžeme podělit o dobré zprávy. Vězenkyně svědomí, paní Čchen Čen-ping (Chen Zhenping) je na svobodě. Obdrželi jsme dopis od její dcery, paní Zhaoyu Jin z Finska, že se její matce podařilo uprchnout. Zároveň nám v dopise děkovala za podporu, kterou její matka od vás všech dostala.