Dobré zprávy z ministerstva

Úspěch

Už podeváté bylo minulý pátek odloženo bičování saúdského bloggera Raífa Badawího. Dobré zprávy jsme dostali i od Ministerstva zahraničí, na které jsme se obrátili před zasedáním Rady EU pro zahraniční záležitosti - na něm ministři potvrdili závazek EU podporovat dodržování svobody projevu "offline" i "online" a také to, že "zvláštní pozornost bude věnována ochraně bloggerů v návaznosti na nedávné případy výkonu nelidských trestů jako např. bičování". Ministerstvo nás navíc ubezpečilo, že se bude případu dále aktivně věnovat. Snad jsou změny na dobré cestě nejen v Raífově případu!

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

30.5.2017

Irák: Americká armáda přiznává neúspěch při monitorování převozu zbraní v hodnotě více než 1 mld. dolarů

Podle zveřejněné kontroly Ministerstva obrany USA získané organizací Amnesty International na základě svobodného přístupu k informacím, americká armáda nezvládla mít pod dohledem převoz zbraní a jiného vojenského vybavení v hodnotě vice než 1 mld. dolarů do Iráku a Kuvajtu.

2.2.2017

Petr Jašek odsouzen na 20 let!

Soud v Chartúmu odsoudil 29. ledna Petra Jaška ke 20 letům odnětí svobody.

5.1.2017

Rozsudek nad Petrem jaškem by měl být vynesen 9. 1.