Dobré zprávy z ministerstva

Úspěch

Už podeváté bylo minulý pátek odloženo bičování saúdského bloggera Raífa Badawího. Dobré zprávy jsme dostali i od Ministerstva zahraničí, na které jsme se obrátili před zasedáním Rady EU pro zahraniční záležitosti - na něm ministři potvrdili závazek EU podporovat dodržování svobody projevu "offline" i "online" a také to, že "zvláštní pozornost bude věnována ochraně bloggerů v návaznosti na nedávné případy výkonu nelidských trestů jako např. bičování". Ministerstvo nás navíc ubezpečilo, že se bude případu dále aktivně věnovat. Snad jsou změny na dobré cestě nejen v Raífově případu!

7.12.2018

Novinky.cz: Ministerstva varují-plánované změny školské vyhlášky jsou v rozporu se závazky ČR

11.10.2018

Trestní oznámení na Piťhu kvůli šíření poplašné zprávy ohledně Istanbulské úmluvy

25.10.2018

Má mylné informace, kritizují Zemanovy výroky ve Sněmovně zastánci inkluze

Prezident Miloš Zeman ve středu ve Sněmovně kritizoval inkluzi, tedy společné vzdělávání žáků se speciálními potřebami, kvůli vysokým nákladům. Mimo jiné zmínil, že podle metodiky ministerstva školství mají být postižené děti od ostatních odděleny paravanem. Nic takového ale v metodice resortu není.

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.