Liu má zdravotní problémy, prostřednictvím dcery poděkovala za podporu

Liu Ping má podle svědectví její dcery, Liao Minyue, stále problémy se žaludkem. Přesto, že předepsané léky jí nijak nepomohly, nebylo Liu Ping poskytnuto lékařské vyšetření. Matka z vězení prý také odeslala nejméně tři dopisy, které však dceři nedorazily.

Vyšlo také najevo, že po uvěznění Liu Ping jí její zaměstnavatel přestal posílat náhradu pro nadbytečnost a zrušil i příslib její starobní penze po dovršení 50 let. Společnost na stížnost reagovala tak, že Liu Ping byla oficiálně propuštěna, takže zaměstnavatel nemá žádnou povinnost cokoliv dál hradit.

Podle výpovědi dcery, která svou matku navštívila 16. února, je Liu Ping pohublejší a na pohled starší v porovnání s minulou návštěvou v prosinci 2014. Pořád si prý ale zachovává pozitivní myšlení. Stále nesmí číst Bibli a nedostala ani brýle, i když se její zrak velmi zhoršil. Liao Minyue sdělila matce, že díky Amnesty International jí lidé napsali tisíce dopisů a poslali několik Biblí. I když nic z toho Liu osobně nespatřila, byla velmi dojatá a vděčná a prosila o vyřízení přání šťastného čínského nového roku jejím přátelům a podporovatelům!

30.9.2019

Ahmed H. je volný!

Kyperské úřady umožnily Syřanovi Ahmedu H., který byl v Maďarsku nespravedlivě odsouzen za údajný terorismus, vrátit se domů k rodině.

19.9.2019

Amnesty podporuje hnutí Fridays for Future a zapojuje se do Týdne pro klima

Páteční velká studentská Stávka za klima má podporu i lidskoprávního hnutí Amnesty International.

27.8.2018

Idnes: rozhovor s romskou zdravotní sestrou o rasismu

31.8.2018

Nejvyšší lidový soud Číny zamítl Wančhugovo odvolání