Armáda schválila Manningové hormonální léčbu

Článek

Dne 5. října velení americké armády schválilo Manningové poskytnutí hormonální péče z důvodu její pohlavní dysforie. Léčba jí pomůže s přechodem k životu v ženské podobě.

Poprvé byla Chelsea armádním psychologem diagnostikována s pohlavní dysforií v květnu 2010. Své přání žít jako žena a nastoupit na hormonální terapii potvrdila v srpnu 2013, den poté, co byla odsouzena ke 35 letům vězení.
Přestože jí byla terapie povolena, nebyl ovšem schválen požadavek, aby si mohla Chelsea nechat narůst vlasy. To bude znovu zvažováno až 7 měsíců od nástupu léčby. Psycholog však již dříve varoval na možnost myšlenek na sebekastraci nebo dokonce sebevraždu, pokud požadavku na ženskou identitu bude bráněno.
Je to vůbec poprvé, co Ministerstvo obrany povolilo hormonální léčbu u aktivního člena vojenské služby. Mnoho zařízení již předepsalo léčbu vězňům s pohlavní disforií, ovšem Chelsea Manning je prvním transsexuálním vojenským vězněm, který o tuto léčbu přímo zažádal.

Aktuální petice

Spojené státy

Americký nejvyšší soud zrušil ochranu práva na interrupce. Pošlete nesouhlasný e-mail tamním guvernérům

V červnu 2022 zrušil Nejvyšší soud Spojených států ochranu práva na interrupce. Požadujte s Amesty, aby američtí guvernéři po celých USA zastavili zákazy interrupcí a chránili právo na bezpečnou potratovou péči.

Aktuální počet podpisů: 316 Náš cíl: 3000

Podepíšu