Hong Kong: Zaměstnavatelka byla shledána vinnou za zneužívání svých podřízených z řad migrantů

Úspěch

Hongkongská zaměstnavatelka byla shledána vinnou za extrémní zneužívání Erwiany Sulistyaningsihové a Tutik Lestari Ningsihové, dvou migrantek. Amnesty  se domnívá, že tento případ by měl být budíčkem pro zodpovědné osoby, aby podnikly kroky proti široce rozšířenému vykořisťování desítek tisíc žen.

14.2.2019

Evropské země odmítají přijímat migranty, počet příchozích však klesá

Více než dva týdny muselo devětačtyřicet migrantů z Libye strávit na moři, než jim maltské úřady umožnily vstup do země. Následně byli přerozděleni mezi Maltu a dalších osm zemí Evropské unie. Nejedná se o ojedinělý případ, evropské státy odmítají přijmout lodě s uprchlíky stále častěji.

6.10.2018

Řecko: Ženy uprchlice promluvily o násilí, strašných podmínkách a nezájmu úřadů v táborech

Situace na řeckých ostrovech je neúnosná – tábory jsou přeplněné a lidé zde žijí v katastrofálních podmínkách.

1.6.2018

EVROPSKÁ UNIE

9.5.2018

Evropský systém uprchlických kvót skončil. Nahradí ho Dublin IV?

Relokační mechanismus skončil, ale počet uprchlíků putujících do Evropy se má během letních měsíců opět zvýšit. Navzdory politickým slibům je nový evropský azylový systém, tzv. Dublin IV, na mrtvém bodě. Kvůli nedodržení uprchlických kvót navíc čeká Českou republiku soudní spor s Evropskou komisí, který může vyústit v udělení značné pokuty.