USA: Obrat v přístupu k masovému odposlouchávání

Úspěch

Masové odposlouchávání provozované vládou Spojených států amerických dostalo těžký zásah. Odvolací soud 7. května rozhodl, že celý balík nahrávek telefonních hovorů, které vlastní Agentura národní bezpečnosti (NSA), je ilegální. Pod peticí v kampani #UnfollowMe, která nabádá vlády, aby zakázaly masová sledování, se podepsalo více než 100 000 lidí.

10.9.2018

Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

20.12.2017

Barma: „Pobuřující“ odmítnutí přístupu nejvyšším představitelům OSN

Jako reakci na zprávu, že orgány Barmy odmítly přístup zvláštnímu zpravodaji OSN Yanghee Leeovi, James Gomez, ředitel Amnesty International pro jihovýchodní Asii a Pacifik, řekl: „Barmská armáda tvrdí, že v posledních měsících nedělá nic špatného. Pokud ano, úřady by neměly mít co skrývat – proč tedy odmítají přístup nezávislým a nestranným vyšetřovatelům?“

13.7.2017

Indonésie: Změna přístupu společnosti Wilmar při výrobě palmového oleje

V návaznosti na naši intenzivní kampaň proti vážnému zneužívání práce na plantážích nadnárodního giganta Wilmar při výrobě palmového oleje, na nějž se zaměřila naše zpráva Velký skandál s palmovým olejem, společnost Wilmar prohlásila, že do června provede změny - dočasní pracovníci, které tvoří převážně ženy, se stanou trvalými a postřikovači už nebudou mít úkolovou mzdu, ale budou placeni od hodiny.

18.7.2017

Stáž: Společné vzdělávání romských dětí

Amnesty International ČR hledá stážistu/ku na pomoc s tématem rovného přístupu ke vzdělávání v ČR.