USA: Obrat v přístupu k masovému odposlouchávání

Úspěch

Masové odposlouchávání provozované vládou Spojených států amerických dostalo těžký zásah. Odvolací soud 7. května rozhodl, že celý balík nahrávek telefonních hovorů, které vlastní Agentura národní bezpečnosti (NSA), je ilegální. Pod peticí v kampani #UnfollowMe, která nabádá vlády, aby zakázaly masová sledování, se podepsalo více než 100 000 lidí.

2.4.2019

Atena Daemiová, íránská bojovnice za ochranu lidských práv, byla odsouzena k 7letům odnětí svobody během 15 minutového stání.

Provinění? Nenásilné projevy na sociálních sítí a rozdávání letáčků podporující zrušení trestu smrti.

18.2.2019

Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

27.12.2017

Rafis Kašapov je na svobodě

Dne 27. prosince 2017 byl tatarský aktivista Rafis Kašapov propuštěn z vězení poté, co si odpykal tříletý trest. Ten si vysloužil za kritiku ruského prezidenta Vladimira Putina a vládu Ruské federace, zejména kvůli jejich současnému přístupu k Ukrajině.

29.8.2018

OSN tlačí na Barmu/Myanmar ohledně zlepšení podmínek pro Rohingy

OSN vyžaduje dodržování memoranda o bezpečí Rohingů.