USA: Omar Khadr byl propuštěn

Úspěch

Omar Khadr byl po dvanácti letech ve vězení, které strávil převážně v notoricky známém Guantánamu, propuštěn. Americké jednotky ho zajaly v roce 2002 v Afganistánu, když mu bylo pouhých 15 let. Amnesty a její aktivisté po celém světě bojovali za jeho propuštění.

22.2.2017

Muhammad propuštěn!

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.