Spojené arabské emiráty: Tři sestry byly propuštěny z tajné vazby

Úspěch

Po globálním bouřlivém protestu byly Asma, Mariam a Alyazia al-Suwaidiovy 15. května propuštěny z tajného vězení. Sestry byly v únoru vyslýchány policií Spojených arabských emirátů poté, co skrze tweety informovaly o nespravedlivém soudu s jejich bratrem. Poté na tři měsíce zmizely.

10.11.2016

Manželka Ildara v Praze

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.

10.11.2016

Itálie: bití a nezákonné vyhošťování - EU přitvrdila v přístupu k uprchlíkům a migrantům

Zvyšující se tlak Evropské unie na Itálii, aby přitvrdila ve svém přístupu k uprchlíkům a migrantům, vede k nezákonnému vyhošťování a špatnému zacházení, někdy i mučení.

9.11.2016

Rusko: nová obvinění z mučení vězně svědomí Ildara Dadina jsou šokující, musí být prozkoumána

Amnesty International (AI) žádá okamžité prošetření vážných obvinění z mučení a týrání, která vznesl vězen svědomí Ildar Dadin v dopise uveřejněném v ruském online periodiku Meduza dne 8. listopadu 2016. Dadin, který je vězněný pro svoje nenásilné aktivity a protesty v rámci nepovolených demonstrací, by měl být podle AI okamžitě propuštěn.

3.11.2016

Dopis Ildara manželce z vězení