Sýrie: Obránce lidských práv Mazen Darwish byl osvobozen

Úspěch

Mazen Darwish, bojovník za lidská práva uvězněný v Sýrii za vykonstruované obvinění z terorismu, byl v srpnu po třech a půl letech strávených za mřížemi propuštěn. Je ředitelem syrského Centra pro média a svobodu slova, které sbírá důkazy o porušování lidských práv v Sýrii.

23.4.2018

Sýrie: Sedm let trvající selhání mezinárodního společenství

Při příležitosti sedmého výročí konfliktu v Sýrii vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby se chopilo své odpovědnosti a začalo neprodleně jednat. Je třeba, aby skončilo utrpení milionů Syřanů a aby byly zastaveny útoky na civilisty, kteří se nacházejív obklíčení ve východní Ghútě a Afrinu.

17.10.2017

Detence a deportace syrských uprchlíků: Na hraně mezinárodního práva

1.4.2017

Sýrie: je čas, aby světoví lídři zajistili spravedlnost, pravdu a nápravu pro miliony obětí války

Jak válečné zločiny a zločiny proti lidskosti bez potrestání v Sýrii pokračují, kampaň Amnesty International upozorňuje na šesté výročí krize a naléhá na světové lídry, aby přijali okamžitá opatření k zajištění spravedlnosti, pravdy a odškodnění milionům obětí konfliktu.

7.4.2017

Sýrie: Je čas, aby světoví lídři zajistili spravedlnost pro miliony válečných obětí

Chemické útoky v Sýrii musí být vyšetřeny. Přečtěte si o kampani Amnesty a podepisujte petici.