Sýrie: Obránce lidských práv Mazen Darwish byl osvobozen

Úspěch

Mazen Darwish, bojovník za lidská práva uvězněný v Sýrii za vykonstruované obvinění z terorismu, byl v srpnu po třech a půl letech strávených za mřížemi propuštěn. Je ředitelem syrského Centra pro média a svobodu slova, které sbírá důkazy o porušování lidských práv v Sýrii.

2.8.2018

SÝRIE: Turecko musí zastavit násilí páchané ozbrojenými skupinami a svými jednotkami v Afrínu

Turecké jednotky umožňují syrským ozbrojeným skupinám páchat násilí na civilistech v severní části města Afrín.

5.6.2018

Sýrie: Raqqa v troskách a civilisté zdevastování po "vyhlazovací válce" vedené USA

Před výročím ofenzivy Amnesty zdokumentovala, že koalice pod vedením USA má na svědomí obrovské civilní oběti.

23.4.2018

Sýrie: Sedm let trvající selhání mezinárodního společenství

Při příležitosti sedmého výročí konfliktu v Sýrii vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby se chopilo své odpovědnosti a začalo neprodleně jednat. Je třeba, aby skončilo utrpení milionů Syřanů a aby byly zastaveny útoky na civilisty, kteří se nacházejív obklíčení ve východní Ghútě a Afrinu.

17.10.2017

Detence a deportace syrských uprchlíků: Na hraně mezinárodního práva