Thajsko: Novináři zproštěni obvinění

Úspěch

Dva novináři v Thajsku, kteří byli u soudu kvůli zveřejnění částí článku zabývajícího se obchodováním s lidmi, byli v září propuštěni. Editor Alan Morison a reportér Chutima Sidasathian byli shledáni nevinnými v otázce obvinění z trestného činu pomluvy a porušení ustanovení zákona o počítačové kriminalitě.

14.6.2017

ČRo Plus o obvinění šéfa turecké Amnesty - v čase od 36:20

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

5.1.2017

Rozsudek nad Petrem jaškem by měl být vynesen 9. 1.