Egypt: Sedmnáct svědků bylo zproštěno viny

Úspěch

Odvolací soud potvrdil zproštění viny pro Azzy Solimanovou, obhájkyni práv žen a dalších šestnáct žen, které byly svědkyněmi při zabití aktivisty a básníka Shaimaa al-Sabbagha. Falešná obvinění byla vůči nim vznesena na základě jejich svědeckých výpovědí proti bezpečnostním jednotkám. Azza poděkovala Amnesty International za podporu a solidaritu.

16.2.2017

Týden: Amnesty v Sýrii? Nikdy, říká Asad

3.2.2017

Irák: Poprava 31 mužů hromadí nespravedlnost na vrchol krveprolití

Masová poprava 31 mužů v Iráku, která byla včera oznámena, za jejich údajnou účast na hromadných vraždách v roce 2014 je dalším důkazem nehorázné lhostejnosti iráckých autorit k lidským právům a scestného užívání trestu smrti ve jménu bezpečnosti, řekla Amnesty International.

3.2.2017

Muž zmizel během evakuace východního Aleppa

Osud a místo pobytu Abdulhadiho Kamela zůstává neznámý. Naposledy byl spatřen, když ho odvážela sanitka 16. prosince 2016 poté, co byl zraněn syrskými vládními silami, které zastavily evakuační konvoj, ve kterém opouštěl východní Aleppo.

16.1.2017

Guantánamo: Dvojí měřítko lidských práv

Koncem loňského roku byly Spojené státy americké zvoleny na dobu tří let Valným shromážděním OSN do jednoho z jejích klíčových orgánů, Rady OSN pro lidská práva, kde 1. ledna 2017 zasedly.