Indonésie: Aktivista Filep Karma byl konečně propuštěn.

Úspěch

V listopadu konečně došlo k propuštění aktivisty Filepa Karmy z indonéského vězení. Za mřížemi strávil více než deset let za vztyčení papuánské vlajky nezávislosti na politické slavnosti v roce 2004. Příznivci Amnesty dlouho bojovali za Filepovo propuštění a to včetně sepsání 65 000 vzkazů v rámci akce Maraton psaní dopisů v roce 2011, ve kterýchmu vyjadřovali podporu.

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.

14.3.2019

Lidskoprávní situace v Polsku a Maďarsku: experti Amnesty v Praze

Zhoršující se situace lidských práv u našich sousedů ohrožuje celou Evropu. Odborníci Amnesty přijeli diskutovat s českými politiky a úřady.

13.3.2019

18. 3. v 11:00: Předávka petice - přijďte před íránskou ambasádu!

Petici za Nasrín předáme v pondělí 18. března osobně v 11 hodin. Připomeneme si nejenom 33 let, které by měla Nasrín odsedět ve vězení ale i neuvěřitelných 148 ran bičem.

13.3.2019

Lidovky.cz ke Dni Tibetu před čínskou ambasádou