Propustí Barma do konce roku všechny vězně svědomí?

Barma v půlce listopadu propustila 69 politických vězňů, čas ale běží a vláda slíbila, že do konce roku propustí všechny politické vězně v zemi. „Dnešní propuštění samozřejmě vítáme, ale faktem zůstává, že mnoho lidí zavřených za nenásilný aktivismus je stále v barmských věznicích. Prezident Thein Sein slíbil, že propustí všechny vězně svědomí do konce roku, ale času, do kdy vláda musí ukázat, že nešlo jen o prázdná slova, moc nezbývá,“ řekla Isabelle Arradonová, zástupkyně ředitele asijsko-tichomořského oddělení Amnesty International. Ve vězení tak kromě mnoha dalších stále zůstává i Tun Aung.

5.9.2018

Barma/Myanmar: Rozsudek nad novináři z Reuters vysílá silné varování ohledně svobody tisku

Barma odsoudila novináře k nesmyslným trestům.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

12.7.2018

Navalnyj Unchained

V pátek 29. června se završil proces, který se táhl 3,5 roku - Oleg Navalnyj, mladší bratr ruského opozičního politika Alexeje Navalného, byl propuštěn z vězení. Ale ne předčasně – seděl až do konce.

14.5.2018

Malajsie: Výsledek voleb poskytuje nebývalou příležitost pro lidská práva

První změna ve vládě v Malajsii za téměř 60 let představuje historickou příležitost ke skoncování s porušováním lidských práv.