Propustí Barma do konce roku všechny vězně svědomí?

Barma v půlce listopadu propustila 69 politických vězňů, čas ale běží a vláda slíbila, že do konce roku propustí všechny politické vězně v zemi. „Dnešní propuštění samozřejmě vítáme, ale faktem zůstává, že mnoho lidí zavřených za nenásilný aktivismus je stále v barmských věznicích. Prezident Thein Sein slíbil, že propustí všechny vězně svědomí do konce roku, ale času, do kdy vláda musí ukázat, že nešlo jen o prázdná slova, moc nezbývá,“ řekla Isabelle Arradonová, zástupkyně ředitele asijsko-tichomořského oddělení Amnesty International. Ve vězení tak kromě mnoha dalších stále zůstává i Tun Aung.

31.8.2019

Dojde k výměně zajatců a propuštění Sencova na svobodu?

Rusko a Ukrajina si pravděpodobně vymění vězně. Mohl by mezi nimi být i nespravedlivě uvězněný ukrajinský filmař Sencov. Výměna se ale zatím pozdržela.

13.6.2019

Ojub Titijev je na svobodě!

Ojub Titijev byl po téměř roce a půl, které strávil nespravedlivě ve vězení podmínečně propuštěn.

9.1.2019

Stovky mrtvých a cenzura médií při protestech v Nikaragui

17.4.2019

Egypt: Parlament schválením změn v ústavě ukázal naprostou lhostejnost k lidským právům

Už tak kritická lidskoprávní situace v Egyptě se může ještě zhoršit. Ohroženi jsou aktivisti, odpůrci režimu i běžní občané Egypta. Návrh teď projde referendem.