Propustí Barma do konce roku všechny vězně svědomí?

Barma v půlce listopadu propustila 69 politických vězňů, čas ale běží a vláda slíbila, že do konce roku propustí všechny politické vězně v zemi. „Dnešní propuštění samozřejmě vítáme, ale faktem zůstává, že mnoho lidí zavřených za nenásilný aktivismus je stále v barmských věznicích. Prezident Thein Sein slíbil, že propustí všechny vězně svědomí do konce roku, ale času, do kdy vláda musí ukázat, že nešlo jen o prázdná slova, moc nezbývá,“ řekla Isabelle Arradonová, zástupkyně ředitele asijsko-tichomořského oddělení Amnesty International. Ve vězení tak kromě mnoha dalších stále zůstává i Tun Aung.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

14.5.2018

Malajsie: Výsledek voleb poskytuje nebývalou příležitost pro lidská práva

První změna ve vládě v Malajsii za téměř 60 let představuje historickou příležitost ke skoncování s porušováním lidských práv.

21.6.2017

Saúdská Arábie: Propusťte bloggera Raifa Badawího, který je po pěti letech stále za mřížemi

Pět let boje za Raífa nekončí.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.