Musajeva navštívila ve vězení jeho rodina

  Článek

Zastavte mučení   Uzbekistán publikován 24.3.2015

Rodiče navštívili Musajeva na konci ledna ve vězení v Navoi. Jeho rodiče poté sdělili Amnesty International, že je Musajev ve špatném zdravotním stavu bez přístupu k vhodným léčebným prostředkům. Musajev trpí mnoha zdravotními obtížemi, v rámci snížené obranyschopnosti je náchylný k infekcím, přístup k antibiotikům však nemá. Přes velké obtíže bylo jeho rodičům umožněno předat Musajevovi jimi zakoupená antibiotika. Musajev je izolován jak od ostatních vězňů a je mu zakázáno s nimi jakkoli komunikovat. Nedostává ani dopisy a vzkazy z vnějšího prostředí.

Aktuální petice

  Uzbekistán

Bití do obličeje, nedostatek jídla, zákaz nošení muslimského šátku - takhle se mučí v Uzbekistánu

Dilorom Abdukadirová si odpykává osmnáctiletý trest v taškentském vězení pro ženy v Uzbekistánu. Dilorom byla zatčena v lednu 2010 po návratu do své vlasti, kde se měla opět setkat se svým manželem a dětmi. Ze země utekla v roce 2005 v návaznosti na události v Andizhanu, kde zemřely stovky lidí, včetně žen a dětí. Během pokojné demonstrace tehdy začaly bezpečnostní síly střílet na neozbrojené demonstranty. V dubnu 2010 byla Dilorom odsouzena soudem, který nejednal v souladu s mezinárodními normami pro spravedlivý soud. Dilorom je údajně od počátku ve vazbě mučena a její rodina se obává o její bezpečnost. Amnesty International považuje Dilorom Abdukadirovou za vězenkyni svědomí a domnívá se, že všechna obvinění proti ní vznesená jsou jen záminkou, jak ji potrestat za uplatňování práva na svobodu pokojného shromažďování a projevu.

 

Aktuální počet podpisů: 1380 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...