Soud zamítl žádost o podmínku pro Ziminova

Podle slov právníka bylo 17. března Stepanu Ziminovi Městským soudem v Moskvě v regionu Tula odmítnuto udělení podmínky. A to přesto, že vězeňské zařízení, kde si Stepan odpykává trest, jeho žádost podpořilo. Státní zástupce však namítal, že za dobu pobytu ve věznici obdržel muž pouze jednu pochvalu. Zatímco ruský zákoník praví, že při rozhodování o udělení podmínky může soud vzít do úvahy chování při výkonu trestu, vztah vůči práci a studiu ve vězení i pochvaly a napomenutí, neudává nikde, kolik takových pochval má být pro udělení podmínky dosaženo.
Stepanův trest vyprší 8. prosince 2015. V šestiměsíční lhůtě má právo podat novou žádost o udělení podmínky.

8.8.2017

Ali Feruz zatím vydán nebude

19.1.2017

Odvolací soud posunut

Odvolací soud byl ze dneška přesunut na 16. 2. 2017.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.

1.11.2016

Aktuálně: Děti do detence nepatří, rozhodl soud