Soud zamítl žádost o podmínku pro Ziminova

Podle slov právníka bylo 17. března Stepanu Ziminovi Městským soudem v Moskvě v regionu Tula odmítnuto udělení podmínky. A to přesto, že vězeňské zařízení, kde si Stepan odpykává trest, jeho žádost podpořilo. Státní zástupce však namítal, že za dobu pobytu ve věznici obdržel muž pouze jednu pochvalu. Zatímco ruský zákoník praví, že při rozhodování o udělení podmínky může soud vzít do úvahy chování při výkonu trestu, vztah vůči práci a studiu ve vězení i pochvaly a napomenutí, neudává nikde, kolik takových pochval má být pro udělení podmínky dosaženo.
Stepanův trest vyprší 8. prosince 2015. V šestiměsíční lhůtě má právo podat novou žádost o udělení podmínky.

20.5.2020

Trest smrti a vězení pro vrahy Džamála Chášakdžího

V souvislosti s násilnou smrtí novináře a kritika saúdské vlády Džamála Chášakdžího soud odsoudil pět lidí k trestu smrti a další tři lidi poslal do vězení.

27.1.2020

Myanmar: Světový soud ukládá Myanmaru chránit Rohingy

Prozatímní opatření Mezinárodního soudního dvora: musíte bránit genocidě!

10.2.2020

Tanerovi hrozí až 15 let ve vězení. Rozsudek padne 19.2.

Státní zastupitelství během 10 soudních přelíčení nevneslo do případu žádný posun.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.