Vyšetřování Quinterova mučení pozastaveno

Kancelář státního zástupce informovala Amnesty International, že se nebude zabývat případem Daniela Quintery. Zásadním způsobem se tak zmenšila šance na řádné prošetření mučení a dalšího špatného zacházení, kterému byl Quintero vystaven ze strany policie.

7.12.2017

Státy na celém světě nedokáží zabránit zabíjení a mizení obránců lidských práv

Vychází nový výzkum v rámci kampaně BRAVE.

6.3.2017

Sýrie: tajná kampaň masových pověšení a vyhlazování ve vězení Saydnaya

Nová mrazivá zpráva Amnesty International odhaluje vypočítavou kampaň syrské vlády, mimosoudních masových poprav pověšením ve vězení Saydnaya. Mezi lety 2011 a 2015, byly každý týden, a často dvakrát týdně, skupiny až padesáti lidí odvedeny z cel a usmrceny pověšením. Během pěti let, až 13 000 lidí, většina z nich civilisté považováni za opozici proti vládě, bylo tajně pověšeno v Saydnaye.

14.12.2016

Sýrie: Civilisté ve východním Aleppu se bojí odvetných útoků

Syrské vládní síly, které v nedávných dnech obsadily části východního Aleppa, musí zajistit, aby se lidé, kteří zde žijí, mohli volně pohybovat a byli ochráněni před odvetnými útoky včetně zadržení, mučení, násilného zmizené nebo pronásledování, řekla Amnesty International.

18.12.2016

Nutné prošetření zpráv o týrání a chladnokrevného zabíjení vesničanů iráckými silami poblíž Mosulu

Irácké autority musí naléhavě vyšetřit zprávy, že bojovníci oblečení v uniformách irácké federální policie mučili a mimosoudně popravili obyvatele ve vesnici jižně od Mosulu, kterou obsadili, řekla Amnesty International.