Vyšetřování Quinterova mučení pozastaveno

Kancelář státního zástupce informovala Amnesty International, že se nebude zabývat případem Daniela Quintery. Zásadním způsobem se tak zmenšila šance na řádné prošetření mučení a dalšího špatného zacházení, kterému byl Quintero vystaven ze strany policie.

6.3.2017

Sýrie: tajná kampaň masových pověšení a vyhlazování ve vězení Saydnaya

Nová mrazivá zpráva Amnesty International odhaluje vypočítavou kampaň syrské vlády, mimosoudních masových poprav pověšením ve vězení Saydnaya. Mezi lety 2011 a 2015, byly každý týden, a často dvakrát týdně, skupiny až padesáti lidí odvedeny z cel a usmrceny pověšením. Během pěti let, až 13 000 lidí, většina z nich civilisté považováni za opozici proti vládě, bylo tajně pověšeno v Saydnaye.

17.2.2016

Brazílie: Dvanáct policistů odpovědných za smrt

Dvanáct příslušníků vojenské policie se podařilo usvědčit a odsoudit za mučení a následnou smrt, procesní podvody a snahu ukrýt tělo v případě zmizení Amarilda de Souzy v Rio de Janeiru.

8.4.2016

Historické rozhodnutí filipínského soudu o mučení ze strany policie

Policista odsouzen za mučení Jerrymeho Correho

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.