Akademické gymnázium Štěpánská: Co vás napadne pod pojmem živá knihovna?

V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna. Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí.
V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna.  Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí:Co vás napadne pod pojmem živá knihovna? Málokdo se s tímto slovním spojením setkal, a proto se vám ho pokusíme přiblížit. Živá knihovna je  projekt organizace Amnesty International. Na živé knihovně člověk zobrazuje sebe sama jako knihu, ve které se odehrává jeho životní příběh. My jsme dnes měli možnost se této akce zúčastnit. Toto setkání bylo pro nás velmi přínosné a bylo velmi zajímavé se dozvědět něco o ostatních společnostech a jejich pohledu na naši kulturu. Myslíme si, že toto setkání bylo pro všechny poučné a měl by si jím projít každý.A jaký na to máte názor vy?
David Vavřouš, 3. CAnetka Jaroschyová, 3. CKačka Doubková, 3. CGábi Králová, 3. C
O Živé knihovně na Akademickém Gymnáziu Štěpánská byla natočena i reportáž, kterou jste mohli vidět na TV Metropol.

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!

23.1.2017

Živá knihovna na Základní škole Osmec

Lektorka a dobrovolnice Amnesty International popisuje, jak probíhala Živá knihovna na Základní škole Osmec.

3.8.2016

Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.

14.6.2016

Komiksy na zdech, jejich hlavní hrdinové naživo

Amnesty International a Městská knihovna v Praze představí výstavu komiksů inspirovanou „živými knížkami“ – příslušníky menšin, kteří se podílejí na Amnesty vzdělávacím programu. Živá knihovna v opravdové knihovně přímo s lidmi, o kterých vyprávějí komiksy.