Akademické gymnázium Štěpánská: Co vás napadne pod pojmem živá knihovna?

V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna. Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí.
V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna.  Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí:Co vás napadne pod pojmem živá knihovna? Málokdo se s tímto slovním spojením setkal, a proto se vám ho pokusíme přiblížit. Živá knihovna je  projekt organizace Amnesty International. Na živé knihovně člověk zobrazuje sebe sama jako knihu, ve které se odehrává jeho životní příběh. My jsme dnes měli možnost se této akce zúčastnit. Toto setkání bylo pro nás velmi přínosné a bylo velmi zajímavé se dozvědět něco o ostatních společnostech a jejich pohledu na naši kulturu. Myslíme si, že toto setkání bylo pro všechny poučné a měl by si jím projít každý.A jaký na to máte názor vy?
David Vavřouš, 3. CAnetka Jaroschyová, 3. CKačka Doubková, 3. CGábi Králová, 3. C
O Živé knihovně na Akademickém Gymnáziu Štěpánská byla natočena i reportáž, kterou jste mohli vidět na TV Metropol.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

5.8.2019

Jak na lidská práva zážitkem?

Vícedenní vzdělávací seminář pro pedagogy

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“