Akademické gymnázium Štěpánská: Co vás napadne pod pojmem živá knihovna?

V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna. Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí.
V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna.  Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí:Co vás napadne pod pojmem živá knihovna? Málokdo se s tímto slovním spojením setkal, a proto se vám ho pokusíme přiblížit. Živá knihovna je  projekt organizace Amnesty International. Na živé knihovně člověk zobrazuje sebe sama jako knihu, ve které se odehrává jeho životní příběh. My jsme dnes měli možnost se této akce zúčastnit. Toto setkání bylo pro nás velmi přínosné a bylo velmi zajímavé se dozvědět něco o ostatních společnostech a jejich pohledu na naši kulturu. Myslíme si, že toto setkání bylo pro všechny poučné a měl by si jím projít každý.A jaký na to máte názor vy?
David Vavřouš, 3. CAnetka Jaroschyová, 3. CKačka Doubková, 3. CGábi Králová, 3. C
O Živé knihovně na Akademickém Gymnáziu Štěpánská byla natočena i reportáž, kterou jste mohli vidět na TV Metropol.

10.9.2018

Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“

5.2.2018

Thajsko: Ukončete eskalující zásahy proti poklidným protestům

Devět aktivistů - včetně prvního člověka zatčeného za protestování po vojenském převratu v roce 2014 - čelí trestnímu řízení.

14.11.2017

Nevymýšlejte vietnamským dětem česká jména

Tran Thu Tra přišla do Československa v roce 1991. Je absolventkou pražské pedagogické fakulty, kde vystudovala aprobaci německý a anglický jazyk, a v současnosti pracuje ve výkonné pozici zahraniční korporace. Podle Tran Thu Tra je nesprávné předpokládat, že když děti s odlišným mateřským jazykem umějí velmi dobře česky, automaticky znají i český kulturní kontext. Taktéž upozorňuje, že se většina učitelů zaměřuje spíše na výuku předmětů než na vzdělávání dětí. "Bez změny orientace na dítě místo na obsah nejenže učitelé nepochopí potřeby majoritních dětí, ale ani dětí s odlišným mateřským jazykem," říká.