Vyjádření Ensaf Haidar ohledně Raífovy situace

Raifova situace se podstatně zhoršuje. Podle jeho ženy, Ensaf Haidar, bude Raif souzen za odpadlictví od víry, čin který je v Saudské Arábii trestán smrtí, obvykle setnutím hlavy. Soudcem, který má rozhodnout o Raífově vině, je tentýž, který ho již dříve odsoudil k tisíci ranám bičem a vězení. Raífova žena potvrdila, že se ho soudce již dvakrát pokusil z odpadlictví obžalovat, ale neuspěl kvůli nedostatku pravomocí trestního soudu. Nyní se situace změnila a Raíf bude obžalován a s nejvyšší pravděpodobností odsouzen.
Ensaf Haidar apeluje především na vládu USA, aby zabránila nespravedlivému odsouzení a tlačila na vládu Saudské Arábie ohledně propuštění Raífa. Dále dodává, že Raíf nebyl bičován po celých jedenáct týdnů, takový úspěch je zásluhou mediální pozornosti tlačící na Saudskou Arábii, Aby se situace nezhoršila, nesmí taková pozornost oslabit. celý článek zde

Původní zdroj:

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

18.2.2017

Rusko: Soud přinesl novou naději do případu vězněného Ildara Dadina

V pátek 10. února 2017 zmírnil ruský Ústavní soud tvrdé zákony ohledně veřejných protestů. Přináší to malou jiskru naděje pro právo na pokojné shromažďování.

12.9.2016

BBC: Situace syrských uprchlíků v Libanonu se ještě zhoršuje - stát zpřísňuje zákony

3.10.2016

Nebezpečný krok zpět pro ženy a dívky v Polsku

V Polsku se projednává nová legislativa, která má již tak přísné zákony ohledně potratů ještě více radikalizovat. Ženám a dívkám hrozí téměř naprostá ztráta možnosti potrat podstoupit. Značná trestní odpovědnost hrozí i lékařům a dalším zdravotníkům.