Vyjádření Ensaf Haidar ohledně Raífovy situace

Raifova situace se podstatně zhoršuje. Podle jeho ženy, Ensaf Haidar, bude Raif souzen za odpadlictví od víry, čin který je v Saudské Arábii trestán smrtí, obvykle setnutím hlavy. Soudcem, který má rozhodnout o Raífově vině, je tentýž, který ho již dříve odsoudil k tisíci ranám bičem a vězení. Raífova žena potvrdila, že se ho soudce již dvakrát pokusil z odpadlictví obžalovat, ale neuspěl kvůli nedostatku pravomocí trestního soudu. Nyní se situace změnila a Raíf bude obžalován a s nejvyšší pravděpodobností odsouzen.
Ensaf Haidar apeluje především na vládu USA, aby zabránila nespravedlivému odsouzení a tlačila na vládu Saudské Arábie ohledně propuštění Raífa. Dále dodává, že Raíf nebyl bičován po celých jedenáct týdnů, takový úspěch je zásluhou mediální pozornosti tlačící na Saudskou Arábii, Aby se situace nezhoršila, nesmí taková pozornost oslabit. celý článek zde

Původní zdroj:

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.

15.1.2018

Izrael: Mladá palestinská aktivistka Ahed Tamimiová musí být propuštěna

Izrael musí propustit 16letou palestinskou aktivistku, který by mohla čelit až desetiletému vězení kvůli hádce s izraelskými vojáky na okupovaném Západním břehu.

10.11.2017

FIFA pod tlakem: musí řešit zneužívání v souvislosti s výstavbou pro MS ve fotbale

FIFA by měla okamžitě jednat o řadě kritických doporučení uvedených ve zprávě jejího Poradního výboru pro lidská práva.

18.10.2017

Známá Němka popírající holokaust dostala další trest odnětí svobody