Vyjádření Ensaf Haidar ohledně Raífovy situace

Raifova situace se podstatně zhoršuje. Podle jeho ženy, Ensaf Haidar, bude Raif souzen za odpadlictví od víry, čin který je v Saudské Arábii trestán smrtí, obvykle setnutím hlavy. Soudcem, který má rozhodnout o Raífově vině, je tentýž, který ho již dříve odsoudil k tisíci ranám bičem a vězení. Raífova žena potvrdila, že se ho soudce již dvakrát pokusil z odpadlictví obžalovat, ale neuspěl kvůli nedostatku pravomocí trestního soudu. Nyní se situace změnila a Raíf bude obžalován a s nejvyšší pravděpodobností odsouzen.
Ensaf Haidar apeluje především na vládu USA, aby zabránila nespravedlivému odsouzení a tlačila na vládu Saudské Arábie ohledně propuštění Raífa. Dále dodává, že Raíf nebyl bičován po celých jedenáct týdnů, takový úspěch je zásluhou mediální pozornosti tlačící na Saudskou Arábii, Aby se situace nezhoršila, nesmí taková pozornost oslabit. celý článek zde

Původní zdroj:

11.10.2018

Trestní oznámení na Piťhu kvůli šíření poplašné zprávy ohledně Istanbulské úmluvy

30.8.2018

Otevřený dopis pro Google: Nerezignujte na lidská práva výměnou za přístup do Číny!

Ohlášené plány společnosti Google spustit v Číně cenzurovaný vyhledavač by představovaly alarmující kapitulaci v oblasti lidských práv s ničivými důsledky v zemi, kde jsou lidé neustále pronásledováni za vyjádření svých názorů, upozorňuje Amnesty a další skupiny pro lidská práva.

24.8.2018

Vietnamské úřady musí vyšetřit údajné mučení a špatné zacházení policie vůči návštěvníkům koncertu

Vietnamské úřady musí neprodleně vyšetřit incident, při němž byla policií napadena a zbita skupina aktivistů během návštěvy soukromého koncertu v Saigonu, na němž zazněly písně z doby před vládou komunistického režimu.

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.