Odvolání proti propuštění Vitiška

20. listopadu 2015, kdy již byli přátelé a kolegové Jevgenije Vitiška na cestě do trestanecké kolonie, obdrželi od něj telefonát, v němž sdělil, že prokuratura podala na poslední chvíli odvolání. Pozitivní je, že se neodvolává proti Vitiškově vydání samotnému, ale ohledně prokázání toho, kde má být Vitiško po propuštění registrován.

Jeho právníci sdělili, že vrchnímu soudu může trvat až 30 dní, aby zvážila odvolání, ale mělo by být s vyřízena nejspíš do týdne. 3. prosince se bude další soud zabývat Vitiškovým podmínečným propuštěním, takže odvolací soud možná sloučí obě slyšení.

Vitiškovi přátelé věří, že toto odvolání na poslední chvíli může mít souvislost s Vitiškovým plánovaným vystoupením na konferenci v Moskvě 22. listopadu. Odvolání státního zástupce přišlo hned po ohlášení účasti Vitiška na konferenci.

Původní zdroj:

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.