Delegace Amnesty International navštívila Yecenii

  Článek

Zastavte mučení   Mexiko publikován 5.2.2016

V pátek 29. ledna navštívila delegace Amnesty International, včetně Estebana Beltrána (ředitele Amnesty International ve Španělsku), Mariana Machaina a Karen Javorské (spolupracovníků z Mexika), ve vězení v Culiacánu ve státě Sinaloa Yecenii Armentovou.
 
Rozhovorem s Yecenií jsme získali zpětnou vazbu ke kampani Write for Rights (Maraton psaní dopisů).  Mohli jsme tak zhodnotit dopad kampaně, a to zejména se zaměřením na projevy solidarity a také to, jak se cítila Yecenia, když začala dopisy dostávat. Ukázali jsme jí více než 8 000 dopisů z Mexika, Norska, Dánska, USA, Venezuely a Tchaj-wanu, stejně jako velký banner z Velké Británie.
Yecenia byla v dobré náladě a říkala, že je nesmírně vděčná za veškerou podporu od aktivistů Amnesty International. Uvádíme několik řádků jejích slov a uvítáme, když je budete dále šířit a sdílet:
"Když jsem dostala všechny ty dopisy, které říkají, že nejsem sama, byla jsem ohromená. A myslím, že je pravda, že skutečně nejsem sama, protože mě opravdu podporují.
Jsem šťastná a je úžasné vědět, že stále existují lidé, kteří se starají o práva jiných lidí ... a přitom mě ani neznají.
Četla jsem je! Četla jsem každý z nich. Byl tam jeden od dívky, jejíž jméno je myslím Annie, a moc se mi líbil, protože mi vyprávěla o životě v jejím městě nebo co ráda dělá. Bylo to víc osobní a se spoustou detailů o ní a to se mi líbilo. Jsem ráda, že si vyhradila čas a chtěla, abych část jejího života sdílela s ní.
Jsem nesmírně vděčná a myslím, že účastníci kampaně dělají to nejhezčí, co můžou, a to je pomoc lidem, kteří čelí nespravedlivým okolnostem. Naplňuje mě to hrdostí a já opravdu cítím, že je to úžasná věc."
Během návštěvy v Culiacánu jsme vydali tiskovou zprávu a hovořili s místními sdělovacími prostředky. Setkali jsme se s generálním prokurátorem státu Sinaloa a představili mu více než 6 500 žádostí. Generální prokurátor nám řekl, že obdržel mnoho dopisů, nicméně nedokázal jmenovat ani jediný pokrok ve vyšetřování stížnosti Yecenie kvůli mučení, což bylo velmi deprimující. Rovněž nevěděl o žádných právních důkazech proti Yecenii, takže jsme ho vyzvali, aby stáhl obvinění a propustil ji. Konstatoval, že chápe naše stanovisko, ale není připraven stáhnout obvinění. Získali jsme však určité indicie, díky nimž budeme zvažovat vypracování nové taktiky, abychom ho přesvědčili. Do té doby prosím pokračujte v dobré práci, kterou jste pro Yecenii udělali! Bude to bohužel ještě nějakou dobu trvat.

Aktuální petice

  Mexiko

Mexický obránce práv na ochranu životního prostředí zabit

Samir Flores Soberanes, obránce životního prostředí, země a teritorií v Mexiku byl kvůli svým aktivitám zabit.

 

Aktuální počet podpisů: 537 Náš cíl: 1000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...