Summit EU + Turecko: Lídři pohřbívají právo žádat o azyl

  Článek

Migrace Diskriminace publikován 8.3.2016

Neustálá posedlost posílat lidi zpátky do Turecka místo snah o přesídlení a nabízení dalších bezpečných a legálních cest do Evropy poukazuje na znepokojivě nelidský přístup ke zvládnutí současné krize.

Turecký ministerský předseda Ahmet Davutoðlu, předseda Evropské rady Donald Tusk a předseda Evropské komise Jean Claude Juncker předstoupili s konceptem plánu konečné dohody mezi EU a Tureckem, než se 17.-18. března sejde Evropská rada.

Přečtěte si celý článek na www.amnesty.cz/migrace. 

Aktuální petice

  Kanada

Žádáme spravedlnost pro děti původních obyvatel v Kanadě. Přidáte se?

V květnu 2021 byly v areálu bývalé internátní školy pro původní obyvatele v kanadském městě Kamloops nalezeny ostatky 215 dětí. Instituce byla součástí sítě internátních škol, která se zaměřovala na asimilaci dětí původních obyvatel Kanady. Děti ve školách čelily psychickému a fyzickému násilí a sexuálnímu obtěžování. Nesměly mluvit mateřským jazykem, nucená převýchova se soustřeďovala i na zvyky a tradice, které vlivem výuky částečně zanikly.

 

Aktuální počet podpisů: 1151 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...