Valná hromada Amnesty se blíží, přijďte!

Sejdeme se o víkendu 9. - 10. dubna v pražském Hubu na Smíchově. Přijde například i ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli!

Vážení!

Blíží se Valná hromada Amnesty International Česká republika, z.s. (AI ČR), která se uskuteční o víkendu dne 9. – 10. dubna 2016 v prostorách Impact HUB Praha na Praze 5, na kterou Vás tímto, jako člena, členku AI ČR, srdečně zveme. V české Amnesty se toho za minulý rok mnoho událo a hodně nás toho společně čeká i letos, pokračujeme například dále v práci na lidskoprávním zacházení s uprchlíky v Evropě, rozšiřujeme spolupráci s dalšími AI sekcemi na Maratonu psaní dopisů, monitorujeme nadále vývoj českého obchodu se zbraněmi a reagujeme na neustále vyvíjející se situaci ve světě.

Valná hromada je na základě stanov nejvyšší autorita našeho sdružení, proto rozhoduje o klíčových otázkách, například o dlouhodobém směřování AI ČR nebo volbě členek, členů Správní a Dozorčí rady. To však zdaleka není její jediný účel – na valné hromadě máte prostor vy, členové a členky AI ČR, k vzájemnému setkání, nejrůznějším debatám o tom, kam a jak se společně vydáme dál nebo pro společné hledání odpovědí na otázky, o které se zajímáte.

Chceme Vám také nabídnout zajímavé tematické bloky o aktivitách a projektech Amnesty v uplynulém roce a výhled do budoucnosti. Budete mít příležitost seznámit se s tím, jak se české Amnesty vedlo v roce 2015, co vše se chystá v rámci implementace nové Globální strategie AI 2016-2019 v České republice, a můžete se dozvědět více také o tom, jakým způsobem byla dosud splněna Strategie AI ČR na období 2014-2016 (blok Vyhodnocení strategie). V neposlední řadě Vám také rádi představíme aktivistky a aktivisty, jejichž zásluhy budou oceněny v rámci již třetího ročníku Ceny za aktivismus. Detailní program valné hromady naleznete v přiložené pozvánce.

Jsme rádi a potěšeni, že pozvání na letošní valnou hromadu přijal ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli, který ses Vámi podělí o svůj pohled na problematiku lidských práv v Ázerbajdžánu.

Veškeré informace najdete v pozvánce a na webu amnesty.cz/valnahromada

8.4.2017

Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

1.3.2016

Amnesty na NGO Marketu 2016

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!

16.11.2016

Amnesty slaví 25 let v Česku - třeba i novinami!

NOVÉ PROSINCOVÉ ČÍSLO (4) PRÁVĚ DORAZILO!!! Přečtěte si občasník o novinkách i historii Amnesty, který připravují aktivisti z Brna!

9.4.2016

Zpráva o činnosti české Amnesty je tu!

U příležitosti valné hromady vydáváme Zprávu o činnosti Amnesty International ČR v roce 2015.