© Amnesty International

Valná hromada Amnesty se blíží, přijďte!

  Článek

  Česká republika publikován 24.3.2016

Sejdeme se o víkendu 9. - 10. dubna v pražském Hubu na Smíchově. Přijde například i ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli!

Vážení!

Blíží se Valná hromada Amnesty International Česká republika, z.s. (AI ČR), která se uskuteční o víkendu dne 9. – 10. dubna 2016 v prostorách Impact HUB Praha na Praze 5, na kterou Vás tímto, jako člena, členku AI ČR, srdečně zveme. V české Amnesty se toho za minulý rok mnoho událo a hodně nás toho společně čeká i letos, pokračujeme například dále v práci na lidskoprávním zacházení s uprchlíky v Evropě, rozšiřujeme spolupráci s dalšími AI sekcemi na Maratonu psaní dopisů, monitorujeme nadále vývoj českého obchodu se zbraněmi a reagujeme na neustále vyvíjející se situaci ve světě.

Valná hromada je na základě stanov nejvyšší autorita našeho sdružení, proto rozhoduje o klíčových otázkách, například o dlouhodobém směřování AI ČR nebo volbě členek, členů Správní a Dozorčí rady. To však zdaleka není její jediný účel – na valné hromadě máte prostor vy, členové a členky AI ČR, k vzájemnému setkání, nejrůznějším debatám o tom, kam a jak se společně vydáme dál nebo pro společné hledání odpovědí na otázky, o které se zajímáte.

Chceme Vám také nabídnout zajímavé tematické bloky o aktivitách a projektech Amnesty v uplynulém roce a výhled do budoucnosti. Budete mít příležitost seznámit se s tím, jak se české Amnesty vedlo v roce 2015, co vše se chystá v rámci implementace nové Globální strategie AI 2016-2019 v České republice, a můžete se dozvědět více také o tom, jakým způsobem byla dosud splněna Strategie AI ČR na období 2014-2016 (blok Vyhodnocení strategie). V neposlední řadě Vám také rádi představíme aktivistky a aktivisty, jejichž zásluhy budou oceněny v rámci již třetího ročníku Ceny za aktivismus. Detailní program valné hromady naleznete v přiložené pozvánce.

Jsme rádi a potěšeni, že pozvání na letošní valnou hromadu přijal ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli, který ses Vámi podělí o svůj pohled na problematiku lidských práv v Ázerbajdžánu.

Veškeré informace najdete v pozvánce a na webu amnesty.cz/valnahromada

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...