Pozitivní krok úřadů v Burkině Faso ke změně situace

  Článek

V rámci Maratonu psaní dopisů došlo k úžasným 502,601 akcím k případu dívek nucených do manželství v Burkině Faso a tato aktivita nezůstala nepovšimnuta – úřady v Burkině Faso podnikly vážné kroky ke změně situace. Ministerstvo spravedlnosti, lidských práv a občanské podpory přiznalo 23. února 2016 tisku, že dostávalo obrovské množství korespondence z celého světa volající po ukončení sňatků dětí a uzavírání nucených manželství. Zároveň ohlásilo, že řešení tohoto problému bude prioritou nové vlády. Vláda míní zvýšit minimální věk pro legální sňatek na 18 let a lépe definovat nucené manželství v trestním zákoníku.

Ačkoliv jde o pozitivní krok, je třeba udělat více a podnikat další kroky, dokud cíle nebudou zcela splněny.

Aktuální petice

  Burkina Faso

Dívky z Burkina Faso

Marii otec pod pohrůžkou smrti nutí provdat se za sedmdesátiletého muže. Její čtyři sestry jsou rovněž nuceny k manželství. Maria strávila tři dny s dalšími „manželkami“, poté utekla. Byla na útěku tři dny (ušla 169 kilometrů) a dostala se do úkrytu pro mladé dívky. Maria je jen jednou z mnoha dívek v Burkině Faso, které hrozí předčasné a vynucené manželství.

 

Aktuální počet podpisů: 856 Náš cíl: 1000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...