Pozitivní krok úřadů v Burkině Faso ke změně situace

Úspěch

V rámci Maratonu psaní dopisů došlo k úžasným 502,601 akcím k případu dívek nucených do manželství v Burkině Faso a tato aktivita nezůstala nepovšimnuta – úřady v Burkině Faso podnikly vážné kroky ke změně situace. Ministerstvo spravedlnosti, lidských práv a občanské podpory přiznalo 23. února 2016 tisku, že dostávalo obrovské množství korespondence z celého světa volající po ukončení sňatků dětí a uzavírání nucených manželství. Zároveň ohlásilo, že řešení tohoto problému bude prioritou nové vlády. Vláda míní zvýšit minimální věk pro legální sňatek na 18 let a lépe definovat nucené manželství v trestním zákoníku.

Ačkoliv jde o pozitivní krok, je třeba udělat více a podnikat další kroky, dokud cíle nebudou zcela splněny.

3.4.2018

Láska je láska

Láska nezná diskriminaci a ani naše zákony by neměly. Připojte se ke kampani Jsme fér za rovné manželství pro všechny!

15.3.2018

Sezamová ulice bude vysílat pro děti uprchlíků ze Sýrie

8.9.2017

Demokratická republika Kongo: Vláda musí dostát závazku učinit přítrž dětské práci do roku 2025

V reakci na příslib vlády Demokratické republiky Kongo (DRK) o vymýcení dětské práce v sektoru těžby do roku 2025 reaguje Seema Joshi, vedoucí sekce Byznys a lidská práva Amnesty International:

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!