Rozšíření zákona o partnerství v Řecku

  Článek

LGBTI   Řecko publikován 6.4.2016

V rámci Maratonu psaní dopisů došlo k více než 150,000 akcí pro Costase. Costas dostal tisíce dopisů a pohlednic z celého světa, které vyjadřují solidaritu a podporu. Stejně tak, tisíce dopisů přišlo i na Ministerstvo spravedlnosti. Ačkoliv dodnes žádný z útočníků nebyl ani identifikován, natož potrestán, 22. prosince 2015 prošlo řeckým parlamentem rozšíření zákona o partnerství. Zákon sice nezaručuje stejnou rovnoprávnost jako manželství, ale jedná se o historicky důležitý krok ke konečnému uznání toho, že homosexuální vztahy existují a záleží na nich.

Aktuální petice

  Řecko

Costas: Zbit za to, že miluje

Řecko-pákistánský homosexuální pár byl v srpnu 2014 brutálně zbit. Muži seděli na lavičce na náměstí v centru Athén, když je napadla skupina mužů v černém. Costas vypověděl, že na ně nejprve hodili kýbl se špinavou vodou, a potom je víc než deset minut bili a kopali. Násilníci potom vysypali na Costu odpadkový koš a natřikrát mu zlomili nohu, což si vyžádalo okamžitou lékařskou pomoc a dlouhou rekonvalescenci. Podezřelé dodnes nikdo neodhalil a nikdo zatím nebyl potrestán.

 

Aktuální počet podpisů: 652 Náš cíl: 1000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...