Soudní slyšení Narges Mohammadiové se bude konat 20. dubna

Obránkyně lidských práv a vězeňkyně svědomí Narges Mohammadiová má být předvolána k soudu 20. dubna. Její soudní slyšení bylo v posledních měsících několikrát odloženo bez jakéhokoli vysvětlení. Její obvinění se týká národní bezpečnosti a zahrnuje „šíření propagandy proti systému“ a „shromáždění a tajná dohoda proti národní bezpečnosti“ a vychází výhradně z jejího nenásilného aktivismu na podporu lidských práv. Čelí také novému obvinění z „uražení důstojníků během svého převozu do nemocnice“. Toto obvinění bylo proti ní vzneseno poté, co podala stížnost o ponižujícím a nelidském zacházení ze strany vězeňských dozorců, když ji převáděli do nemocnice na vyšetření, a jejich odmítnutí, aby jí umožnili důvěrné konzultace se svými lékaři.

Narges Mohammadiové stále není dovoleno telefonovat se svými dětmi, osmiletými dvojčaty, které se přestěhovaly do zahraničí žít s jejich otcem, protože v Íránu není nikdo, kdo by se o ně postaral. Od chvíle, kdy Narges mluvila se svými dětmi naposledy, uběhlo více než osm měsíců.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

5.4.2019

Saúdské úřady propustily tři z jedenácti zadržených aktivistek

Všechny tři ženy (Iman al-Nafjan, Aziza al-Yousef, Ruqayyaa al-Mhareb) byly propuštěny ve středu po soudním slyšení, které se konalo s vyloučením veřejnosti.

10.12.2018

Ředitel Google na slyšení v Kongresu USA

Ředitel Google Sundar Pichai bude 11. prosince odpovídat na dotazy ohledně projektu Dragonfly v Kongresu USA.