Phyoe Phyoe Aung a další studenti konečně propuštěni!

Úspěch

Skvělá zpráva! Phyoe Phyoe Aung, která v Myanmaru byla zadržena poté, co pomohla uspořádat pokojné studentské protesty, byla po více než roce konečně propuštěna.

8. dubna 2016 soud stáhl všechna obvinění proti Phyoe Phyoe Aung a dalším studentům, kteří 10. března 2015 protestovali v Letpadanu. Dobrá zpráva přišla jeden den poté, co nová vláda v Myanmaru oznámila, že bude pracovat na tom, aby co nejdříve propustila všechny vězně svědomí.

Statisíce lidí z celého světa včetně Česka napsali více než 394,000 dopisů, e-mailů, tweetů a podobně pro Phyoe Phyoe Aung během Maratonu psaní dopisů.

Když ještě byla ve vězení, Phyoe Phyoe Aung řekla Amnesty: “Děkuji moc všem, že podporují mě a naše hnutí. Dopisy, které mi chodí, mi dávají skutečnou inspiraci pro to, co děláme. Začala jsem si všímat, že svět se dívá a fandí nám – nejsme sami.

Studentská vůdkyně Phyoe Phyoe Aung pomohla uspořádat sérii pochodů proti zákonu o vzdělání v Myanmaru, který omezuje akademickou svobodu. V březnu 2015, když se protestující přiblížili Rangúnu, největšímu městu v Myanmaru, zastavila je policie, která začala aktivisty bít. Okolo sta protestujících bylo zadrženo za různé trestné činy. Některým, včetně Phyoe Phyoe Aung, hrozil trest odnětí svobody na více než devět let.

Propuštění Phyoe Phyoe Aung vysílá povzbudivou zprávu o závazku nové vlády skoncovat s politickými procesy a vězněním lidí pro jejich názory. Amnesty bude situaci dál sledovat a kampaňovat za všechny zbylé vězně svědomí, aby zajistila, že nikdo nezůstane za mřížemi.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

10.12.2016

Týden s Maratonem psaní dopisů

Přidejte se k největší světové kampani za nespravedlivě vězněné a utlačované!

1.12.2016

Rosmit propuštěn bez podmínky

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.