© Amnesty International

Amnesty na NGO Marketu 2016

  Článek

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!

© Amnesty International

I letos najdete na NGO Marketu v pražském Foru Karlín 27. dubna stánek Amnesty International.

Vedle klasických informačních materiálů o naší lidskoprávní práci, petic za nespravedlivě vězněné nebo propagačních Amnesty předmětů tam letos najdete i velkou novinku – Živou knihovnu Amnesty!

Cca od 3 do 5 odpoledne nám bude patřit „Místnost číslo 3“, kde proběhne živá knihovna. Co to je? Vzdělávací metoda, která umožňuje zajímavé setkání lidí, kteří by se v běžném životě nesetkali. Účastníci knihovny si mohou místo knížek „půjčit“ osobu se zajímavým životním příběhem, se kterou by si v reálném životě pravděpodobně nepopovídali, a zeptat se jí na všechno, co je zajímá. To všechno v malé skupince maximálně 6 čtenářů - takže nečekejte žádnou přednášku! 

Na většině knihoven, které Amnesty International v ČR pořádá, jsou tzv. živými knihami příslušníci různých menšin žijících v České republice. Knihovna na NGO Marketu je speciální, protože tu budou hrát roli živých knih hlavně aktivisti a dobrovolní lektoři Amnesty. Živou knihou se tak stane i předseda naší správní rady Libor Marek, vedoucí kampaňového oddělení Martin Balcar nebo dobrovolná lektorka Karolína Kašparová.  

Zajímáte se o dobrovolnictví nebo stáž v Amnesty a chtěli byste se o tom dozvědět víc? Přijďte si o tom popovídat přímo se stážisty a aktivisty, kteří v Amnesty působí. Zajímá vás, co Amnesty vlastně dělá a jak funguje? Přijďte to probrat se členem naší správní rady.

Zaujal vás koncept živých knihoven? Zjistěte víc…

Dejte nám vědět, jestli dorazíte na Facebooku.

Těšíme se na vás!

Vaše Amnesty

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2206 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...