Salah al-Khawaja propuštěn, Ebrahím Šaríf zase ve vězení

Vězeň svědomí a jeden ze třinácti opozičních aktivistů, Salah al-Khawaja (bratr Abdulhadi al-Khawaja) byl 19. března 2016 propuštěn z vězení poté, co si odseděl pětiletý trest. Ostatních 12 opozičních aktivistů si stále odpykávají tresty ve vězení.

Ebrahím Šaríf byl 12. července 2015 zase zatčen, necelý měsíc poté, co  z vězení byl propuštěn. Vyptávali se ho na jeho projev na veřejném shromáždění 10. července 2015, kde mluvil o nutnosti změny v Bahrajnu, zdůraznil závazek politické opozice k nenásilí a vyzval vládu, aby představila klíčové ekonomické reformy, které zabrání dalšímu bankrotu. 13. července 2015 byl obviněn z "podněcování k nenávisti a pohrdání režimem" a "podněcování ke svržení režimu sílou a nezákonnými prostředky", což on popřel. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 13 let ve vězení.

19.3.2020

Vůdce opozice v Bahrajnu odsouzen za veřejnou urážku súdánského prezidenta

Opoziční vůdce byl odsouzen k šestiměsíčnímu vězení a pokutě 500 dinárů.

10.6.2020

Nabeel Rajab je konečně volný!

Po čtyřech letech nespravedlivě strávených ve vězení byl Nabeel Rajab předčasně propuštěn.

15.6.2020

Bahrajn kvůli pandemii propustil vězně - ale ne ty politické

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.