Salah al-Khawaja propuštěn, Ebrahím Šaríf zase ve vězení

Vězeň svědomí a jeden ze třinácti opozičních aktivistů, Salah al-Khawaja (bratr Abdulhadi al-Khawaja) byl 19. března 2016 propuštěn z vězení poté, co si odseděl pětiletý trest. Ostatních 12 opozičních aktivistů si stále odpykávají tresty ve vězení.

Ebrahím Šaríf byl 12. července 2015 zase zatčen, necelý měsíc poté, co  z vězení byl propuštěn. Vyptávali se ho na jeho projev na veřejném shromáždění 10. července 2015, kde mluvil o nutnosti změny v Bahrajnu, zdůraznil závazek politické opozice k nenásilí a vyzval vládu, aby představila klíčové ekonomické reformy, které zabrání dalšímu bankrotu. 13. července 2015 byl obviněn z "podněcování k nenávisti a pohrdání režimem" a "podněcování ke svržení režimu sílou a nezákonnými prostředky", což on popřel. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 13 let ve vězení.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.