Salah al-Khawaja propuštěn, Ebrahím Šaríf zase ve vězení

Vězeň svědomí a jeden ze třinácti opozičních aktivistů, Salah al-Khawaja (bratr Abdulhadi al-Khawaja) byl 19. března 2016 propuštěn z vězení poté, co si odseděl pětiletý trest. Ostatních 12 opozičních aktivistů si stále odpykávají tresty ve vězení.

Ebrahím Šaríf byl 12. července 2015 zase zatčen, necelý měsíc poté, co  z vězení byl propuštěn. Vyptávali se ho na jeho projev na veřejném shromáždění 10. července 2015, kde mluvil o nutnosti změny v Bahrajnu, zdůraznil závazek politické opozice k nenásilí a vyzval vládu, aby představila klíčové ekonomické reformy, které zabrání dalšímu bankrotu. 13. července 2015 byl obviněn z "podněcování k nenávisti a pohrdání režimem" a "podněcování ke svržení režimu sílou a nezákonnými prostředky", což on popřel. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 13 let ve vězení.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.