Špatné zprávy - Raífa čeká další bičování

Nejvyšší soud v Saúdské Arábii potvrdil odsouzení Raífa Badawího k deseti letům vězení a tisíci ranám bičem.

Je příšerné, že byl potvrzen tak krutý a nespravedlivý rozsudek. Blogování není zločin a Raíf Badawí je potrestán pouze za snahu uplatňovat své právo na svobodu projevu,“ řekl Philip Luther, ředitel oddělení Amnesty International pro Blízký východ a severní Afriku.

Proti rozhodnutí se Raíf už nemůže odvolat. Je tedy možné, že ho už tenhle pátek čeká další veřejné bičování.

Dne 9. ledna 2015, po pátečních modlitbách, dostal Badawí padesát ran bičem při veřejném bičování na náměstí v Džiddě. To vyvolalo nejen mezinárodní protesty, ale také vlnu solidarity po celém světě. Bičování mělo pokračovat každý pátek, kvůli zdravotnímu stavu Badawího bylo ale odvoláno. Raíf od této doby bičován nebyl, úřady ale neuvedly žádné důvody. Teď ale bohužel všechno nasvědčuje tomu, že Raíf dostane i zbylých 950 ran bičem.

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

6.3.2017

Odpověď prezidenta Bašára al-Asada na zprávu Amnesty International o vězení Saydnaya

V návaznosti na rozhovor prezidenta Bašára al-Asada v rozhovoru pro Yahoo News ve kterém zamítá zjištění nedávné zprávy Amnesty International o hromadných popravách a vyhlazování ve vojenském vězení Saydnaya v Sýrii, řekl Philip Luther, ředitel výzkumu a podpory pro Blízký východ a severní Afriku:

12.1.2017

Soud s Petrem Jaškem - další odročení na 23. ledna

Další stání naplánováno na 23. ledna.

17.10.2016

Špatné podmínky v newyorském ženském vězení?