#NEBOJSETAKYMLUVIT

Nový Amnesty video projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě.

Dokument vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Příběh ženy, která nepociťuje sexuální přitažlivost ani romantickou lásku, muže, který naopak svoji lásku neomezuje pouze na jedinou osobu, gaye, jenž ve svém dětství musel čelit sexuálnímu násilí, muže, který byl jako žena nespokojený se svou genderovou identitou, nebo novopečené lesbické maminky. Přináší tak alternativní pohled na LGBT+ komunitu a otevírá témata, jež by jinak byla většinové společnosti jen stěží známa.

Hlavním poselstvím projektu je dodat lidem odvahu, aby se o sobě, o své sexuální orientaci či identitě nebáli otevřeně mluvit. Informovat veřejnost o tom, že LGBT+ lidé jsou i v české společnosti a jsou to lidé stejní jako každý jiný. Silné osobní příběhy desítky lidí mají diváky dokumentu povzbudit ke sdílení příběhů vlastních a motivovat je k otevřenosti nejen v rámci tohoto projektu, ale také ve svém běžném životě. Jiným umožní se s příběhy ztotožnit a zjistit, že v tom ,,nejsou sami“.

Zjistěte víc a podívejte se na videa na stránce kampaně.

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

27.10.2017

Pokuta pro Evdokii za sdílení článků - 19 tisíc korum

Evdokia dostala 18. října za sdélení článků pokutu v přepočtu 19 tisíc korun.

26.10.2017

Úspěch: Propuštěno 83 gayů a leseb v Ázerbájdžánu

Amnesty pomohla k propuštění nespravedlivě zadržovaných příslušníků LGBTI komunity.

3.10.2017

echo24.cz: Razie proti gayům v Egyptě