#NEBOJSETAKYMLUVIT

Nový Amnesty video projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě.

Dokument vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Příběh ženy, která nepociťuje sexuální přitažlivost ani romantickou lásku, muže, který naopak svoji lásku neomezuje pouze na jedinou osobu, gaye, jenž ve svém dětství musel čelit sexuálnímu násilí, muže, který byl jako žena nespokojený se svou genderovou identitou, nebo novopečené lesbické maminky. Přináší tak alternativní pohled na LGBT+ komunitu a otevírá témata, jež by jinak byla většinové společnosti jen stěží známa.

Hlavním poselstvím projektu je dodat lidem odvahu, aby se o sobě, o své sexuální orientaci či identitě nebáli otevřeně mluvit. Informovat veřejnost o tom, že LGBT+ lidé jsou i v české společnosti a jsou to lidé stejní jako každý jiný. Silné osobní příběhy desítky lidí mají diváky dokumentu povzbudit ke sdílení příběhů vlastních a motivovat je k otevřenosti nejen v rámci tohoto projektu, ale také ve svém běžném životě. Jiným umožní se s příběhy ztotožnit a zjistit, že v tom ,,nejsou sami“.

Zjistěte víc a podívejte se na videa na stránce kampaně.

10.2.2020

Rusko: prominentní investigativní novinářka a právnička napadené během návštěvy v Čečensku

V Grozném 6. února napadli dvě lidskoprávní aktivistky. Jednou z nich je novinářka Jelena Milašinová.

16.12.2019

Podle čenstochovského prokurátora duhová svatozář náboženství nehanobí

Elžbieta Podlešná, která byla obviněna z hanobení náboženství, je stále ještě vyšetřována. Dobrou zprávou zatím zůstává rozhodnutí čenstochovského prokurátora, že vyobrazení jako takové náboženství nehanobí.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.