#NEBOJSETAKYMLUVIT

Nový Amnesty video projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě.

Dokument vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Příběh ženy, která nepociťuje sexuální přitažlivost ani romantickou lásku, muže, který naopak svoji lásku neomezuje pouze na jedinou osobu, gaye, jenž ve svém dětství musel čelit sexuálnímu násilí, muže, který byl jako žena nespokojený se svou genderovou identitou, nebo novopečené lesbické maminky. Přináší tak alternativní pohled na LGBT+ komunitu a otevírá témata, jež by jinak byla většinové společnosti jen stěží známa.

Hlavním poselstvím projektu je dodat lidem odvahu, aby se o sobě, o své sexuální orientaci či identitě nebáli otevřeně mluvit. Informovat veřejnost o tom, že LGBT+ lidé jsou i v české společnosti a jsou to lidé stejní jako každý jiný. Silné osobní příběhy desítky lidí mají diváky dokumentu povzbudit ke sdílení příběhů vlastních a motivovat je k otevřenosti nejen v rámci tohoto projektu, ale také ve svém běžném životě. Jiným umožní se s příběhy ztotožnit a zjistit, že v tom ,,nejsou sami“.

Zjistěte víc a podívejte se na videa na stránce kampaně.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.

1.3.2019

Vitalina Kovalová organizuje setkání LGBT v rodném Užhorodě na západě Ukrajiny

Mladá aktivistka bojující za práva diskriminované skupiny LGBTI organizuje meeting na Mezinárodní den žen - v předchozích letech už čelila násilným útokům.

23.1.2019

Maraton psaní dopisů - 16637 ručně psaných dopisů! Díky.

Je důležité si připomínat, že podpora lidských práv není samozřejmostí a stejně tak důležité je umět to ocenit!

21.1.2019

LUI: 60% lidí z Česka je pro svatby leseb a gayů