#NEBOJSETAKYMLUVIT

Článek

LGBTI   Česká republika publikován 27.7.2016

Nový Amnesty video projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě.

Dokument vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Příběh ženy, která nepociťuje sexuální přitažlivost ani romantickou lásku, muže, který naopak svoji lásku neomezuje pouze na jedinou osobu, gaye, jenž ve svém dětství musel čelit sexuálnímu násilí, muže, který byl jako žena nespokojený se svou genderovou identitou, nebo novopečené lesbické maminky. Přináší tak alternativní pohled na LGBT+ komunitu a otevírá témata, jež by jinak byla většinové společnosti jen stěží známa.

Hlavním poselstvím projektu je dodat lidem odvahu, aby se o sobě, o své sexuální orientaci či identitě nebáli otevřeně mluvit. Informovat veřejnost o tom, že LGBT+ lidé jsou i v české společnosti a jsou to lidé stejní jako každý jiný. Silné osobní příběhy desítky lidí mají diváky dokumentu povzbudit ke sdílení příběhů vlastních a motivovat je k otevřenosti nejen v rámci tohoto projektu, ale také ve svém běžném životě. Jiným umožní se s příběhy ztotožnit a zjistit, že v tom ,,nejsou sami“.

Zjistěte víc a podívejte se na videa na stránce kampaně.

Aktuální petice

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu