Mají si kde hrát? K detenci dětí v ČR.

V pondělí 7. prosince 2015 od 16:30 v místnosti č. 213 Právnické fakulty UK proběhne přednáška předního odborníka na lidská práva, advokáta JUDr. et Bc. Maroše Matiaška LL.M. zaměřená na problematiku zajišťování rodin s dětmi v České republice.

Zajišťování neboli detence cizinců je v posledních měsících v souvislosti s migrační vlnou častým tématem diskuzí nejen v rovině lidskoprávní, ale i politické. Z pohledu lidských práv i právního řádu ČR je však možná ještě závažnějším problémem zajišťování rodin s nezletilými dětmi. Je taková praxe dlouhodobě udržitelná a oprávněná? Nedochází k porušování mezinárodněprávních dokumentů, jimiž je ČR vázána? Má být s dětmi zacházeno jinak, než s dospělými?

Přijďte se o tomto zajímavém tématu dozvědět více a podebatovat o něm!

Pořádá Pražská univerzitní skupina Amnesty International.

Přidejte se na Facebooku.

25.5.2020

Debata o přijetí nedoprovázených dětských uprchlíků z řeckých táborů

Fakta a čísla k současnému apelu na přijetí opuštěných dětí z uprchlických táborů.

19.3.2020

Romské děti stále čelí segregaci na školách

Vládní zmocněnec pro romské komunity Ábel Ravasz zavádí nové projekty na podporu desegrace školství na Slovensku.

9.3.2020

iRozhlas: Německo se ujme dětí z řeckých táborů

29.7.2019

USA: Zadržování dětí na útěku v hrozných podmínkách

Spojené státy nesmyslně zadržují tisíce dětí na útěku v zařízení Homestead na Floridě. Politika vedené vládou USA místo ochrany dětí, volí spíše jejich bezdůvodné trestání.