Mají si kde hrát? K detenci dětí v ČR.

  Článek

publikován 7.12.2015

V pondělí 7. prosince 2015 od 16:30 v místnosti č. 213 Právnické fakulty UK proběhne přednáška předního odborníka na lidská práva, advokáta JUDr. et Bc. Maroše Matiaška LL.M. zaměřená na problematiku zajišťování rodin s dětmi v České republice.

Zajišťování neboli detence cizinců je v posledních měsících v souvislosti s migrační vlnou častým tématem diskuzí nejen v rovině lidskoprávní, ale i politické. Z pohledu lidských práv i právního řádu ČR je však možná ještě závažnějším problémem zajišťování rodin s nezletilými dětmi. Je taková praxe dlouhodobě udržitelná a oprávněná? Nedochází k porušování mezinárodněprávních dokumentů, jimiž je ČR vázána? Má být s dětmi zacházeno jinak, než s dospělými?

Přijďte se o tomto zajímavém tématu dozvědět více a podebatovat o něm!

Pořádá Pražská univerzitní skupina Amnesty International.

Přidejte se na Facebooku.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...