Živá knihovna Amnesty na Foru 2000

Přijďte si zažít na vlastní kůži unikátní vzdělávací projekt Amnesty International – živou knihovnu!
Jde o metodu živých diskusí v malých skupinkách, kdy jsou namísto obyčejných knih k půjčení osoby se zajímavým životním příběhem, se kterými byste si v reálném životě třeba nikdy nepopovídali. „Knihy“ jsou příslušníci menšin žijících u nás - osobnosti různých etnik, sexuálních orientací, náboženství, profesí nebo životních stylů.

V Evropském domě se můžete potkat a popovídat si třeba s gayem Vítkem, muslimem z Tunisu Hatemem, bezdomovcem Slávkem, asexuálkou Janou nebo Natálkou s Aspergerovým syndromem.

Živá knihovna je vzdělávací projekt, kterým se Amnesty snaží o prevenci diskriminace, rasismu, xenofobie a extremismu na školách. Nenásilnou a neotřelou formou napomáhá překonání strachu z neznámého, nabourává zažité stereotypy a dává možnost získat vlastní zkušenost..

Na programu je několik dvacetiminutových čtení, na která není potřeba se nijak rezervovat. Zkrátka přijdete a s pomocí našich knihovníků si vyberete „knížku“, která vás zajímá. Všichni aktéři mluví česky, ale i pro anglicky mluvící bude připraveno několik tlumočníků.

Veřejných živých knihoven Amnesty během roku příliš mnoho nepotkáte, většinou probíhají v lavicích základních a středních škol, tak nepropásněte jedinečnou šanci a přijďte číst!

Poslední čtení začne ve 12:45.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

5.8.2019

Jak na lidská práva zážitkem?

Vícedenní vzdělávací seminář pro pedagogy

12.8.2019

DOBROVOLNÍK V LIDSKOPRÁVNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!