Migrantská Odyssea

  Článek

publikován 22.6.2015


Lidskoprávní organizace Amnesty International a Nákladové nádraží Žižkov vás zvou na výstavu „Migrantská Odyssea“.

Řecký fotograf Giorgos Moutafis na svých snímcích zmapoval nebezpečné cesty uprchlíků do Evropy, které sleduje už 7 let. Přináší tak mrazivé svědectví o tom, co lidé na cestě zažívají a návštěvníkům zprostředkovává pohled na jejich pohnuté osudy. Výstava je doplněna případy uprchlíků, se kterými hovořila Amnesty v průběhu posledních 12 měsíců. Ve chvíli, kdy celý svět diskutuje o tom, jak si poradit s velkým počtem migrantů a uprchlíků je cílem Amnesty upozornit na to, že za čísly, statistikami a kvótami se skrývají konkrétní lidské bytosti. Chceme přispět do debaty o možných krocích v tomto období humanitární katastrofy.

22. 6. 2015 – Pondělí – od 18h – Vernisáž výstavy

zahrají: kapela Korjen (world music-ethno) a Der Šenster Gob (hrají židovskou, romskou a balkánskou hudbu)

1. 7. 2015 – Středa – od 18h – Co s uprchlíky?

Debata o současné uprchlické krizi se specialistkou na migraci z Amnesty International, se zástupcem organizace pracující s migranty a uprchlíky v ČR a s uprchlíky žijícími v ČR.

7. 7. 2015 – Úterý – od 18h promítání a diskuze s Partikem Kaizrem

Reportér TV Prima Patrik Kaizr byl v červnu natáčet příjezd a zachraňování uprchlíků na řeckém Kosu, v Itálii pak mapoval jejich cestu dál na západ...Jaké jsou jeho postřehy? Koho potkal, jak situaci lidí prožíval? A co natočil a vyfotil? Přijďte se podívat a popovídat si s ním!

12. 7. 2015 – Neděle - Zakončení výstavy zahrají Allstar Refjúdží Band, od 19h30

Allstar Refjúdží Band je sdružení několika hudebníků nejrůznějších národností, náboženských vyznání i politických postojů. Jeho posláním je otevírat skrze hudební a divadelní produkci témata spojená s migrací a ukazovat možnosti řešení sociálních problémů.

Přidejte se k akci na FACEBOOKU.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2206 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...