STREET ART večer s Amnesty v Brně

Srdečně zveme na vernisáž street artu "Vystupme z řady", která se uskuteční na ulici Koliště u zdi blízko hlavního nádraží. Těšit se můžete na oficiální odhalení malby s lidskoprávní tématikou od umělecké skupiny In Dust Troll.

Brněnská skupina Amnesty International zároveň touto akcí zahajuje kampaň „Smažme rozdíly v přístupu ke vzdělání“ a představí příběhy tří lidí, kteří přišli o základní právo – právo studovat. Jedná se o případy z Íránu, Sierra Leone a také z České republiky. Český případ se týká Andreje, chlapce umístěného bez objektivních důvodů do praktické školy kvůli jeho romskému úvodu. Na akci budete mít možnost podepsat petice za tyto případy a zároveň dát tisícům lidem šanci na lepší vzdělání i život.

Na vernisáž pak naváže afterparty v klubu SCHROTT s promítáním filmu „Já, moje romská rodina a Woody Allen“ a následným koncertem jazzového hudebníka Jana Polyáka a jeho kapely Elektra Jam Band.

Kdy: 21. května od 16.30 do 22.00

Kde: od 16.30 před zdí na Kolišti u mostu vlakového nádraží (mapa), od 19.00 v klubu SCHROTT.

Program:

16.00 Stánek AI Brno, petice za tři případy týkající se rovného přístupu ke vzdělání

17.30 Zahájení vernisáže za účasti umělců z In Dust Trollu

19.00 Projekce filmu „Já, moje romská rodina a Woody Allen“

20.00 Koncert skupiny Elektra Jam Band

Akce se koná v rámci Týdne města.

Těšíme se na Vaši účast!

Přidejte se k akci na Facebooku!

1.2.2018

ERASMUS Stáž - Amnesty International

Jsi student či studentka VŠ a chceš získat pracovní zkušenost v největší lidskoprávní organizaci? Přihlaš se k nám na Erasmus pracovní stáž v Praze nebo Brně!

4.8.2018

Ben Stiller: Musíme udělat víc, abychom ukázali solidaritu s uprchlíky

Zatímco Hollywood bojuje za ukončení rozdělování rodin na americké hranici, nově jmenovaný Velvyslanec dobré vůle UNHCR se podělil o urgentní zjištění z jeho nedávné cesty do Guatemaly: "Jen pár lidí může vyprávět svůj příběh bez obrovského strachu."

15.3.2018

Sezamová ulice bude vysílat pro děti uprchlíků ze Sýrie