„Tibetský“ happening: naši politici nesmí tolerovat porušování lidských práv!

  Článek

publikován 10.3.2015

Čína chrání lidská práva? Chceme se od Číny učit sociální stabilizaci? Je situace v Tibetu lepší, než před okupací? S tím v žádném případě nesouhlasíme!

Na tradičním shromáždění v den výročí potlačení tibetského povstání chceme letos vzkázat: porušování lidských práv v Číně je třeba důrazně kritizovat, ne o něm mlžit!

Vidíte to stejně? Přijďte v úterý 10. března v 17:30 před čínskou ambasádu (Pelléova 18, Praha 6)!

Prostor před ní bude tentokrát zaplavený bublinami – papírovými i mýdlovými, takže vítány jsou i děti. Papírové bubliny, které Vám rozdáme, budou sloužit pro Vaše osobní vzkazy, ty mýdlové necháme v závěru happeningu vystoupat nad ambasádu. O hudební doprovod se postará kapela Zrní.

Buďte u toho!

Tibetskou kampaň Amnesty International provází mnoho dalších akcí upozorňujících na porušování lidských práv v Tibetu – stužkové shromáždění v Brně, promítání filmu v Praze a Hradci Králové nebo svíčkový průvod v Olomouci.

Nemůžete se osobně zúčastnit některé z akcí? Připojte se prosím k PETICI vyzývající naše politiky k jasnému kritickému postoji vůči porušování lidských práv v Číně!

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...