Afghánistán: znásilněnou dívku chce zabít vlastní rodina - kvůli cti

Podepište petici a pomozte zachránit desetiletou oběť znásilnění.
ILUSTRAČNÍ FOTO

Teprve desetiletou Brishnu z provincie Kundúz v Afghánistánu hrubým způsobem znásilnil místní duchovní. Policie ho sice zatkla, obvinila a ve vězení čeká na soud, rodina malé Brishny chce ale dívku zavraždit "ze cti“. Má se tak smazat údajná hanba a její smrtí očistit „rodinná potupa“. Zabitím hrozí i šéfce tamní lidskoprávní organizace, která se dívky zastala a snaží se ji chránit.

Podpořte Brishnu podepsáním PETICE za zajištění dostatečné ochrany státu tak, aby na ní vraždu ze cti nemohli spáchat!

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.

14.6.2019

Súdán: Smrt demonstrantů si žádá okamžité prošetření

Příkaz rozehnat poklidné protesty stál život stovku lidí!

10.4.2019

Trest smrti v roce 2018: Dramatický pokles v celosvětových popravách

Celosvětové popravy poklesly o 31% a dosáhly nejnižší úrovně nejméně za dekádu. Několik zemí ale zaznamenalo nárůst v popravách - Bělorusko, Japonsko, Singapur, Jižního Súdán nebo USA. Thajsko obnovilo popravy, Srí Lanka hrozila, že ho bude následovat. Čína zůstala největším světovým popravčím, následovaná Íránem, Saúdskou Arábií, Vietnamem a Irákem.

27.5.2019

Hra o trůny: 5 faktů, které jsou v reálu ještě horší než v seriálu

Dlouho očekávaná 8. řada seriálu Hra o trůny skončila před pár dny. Tato série opět šokuje diváky a vyvolává kontroverze, zejména kvůli zobrazovanému násilí. Skutečný život mnoha lidí po celém světě je ale ale ještě horší, než bájný svět Západozemí...