Afghánistán: znásilněnou dívku chce zabít vlastní rodina - kvůli cti

Podepište petici a pomozte zachránit desetiletou oběť znásilnění.
ILUSTRAČNÍ FOTO

Teprve desetiletou Brishnu z provincie Kundúz v Afghánistánu hrubým způsobem znásilnil místní duchovní. Policie ho sice zatkla, obvinila a ve vězení čeká na soud, rodina malé Brishny chce ale dívku zavraždit "ze cti“. Má se tak smazat údajná hanba a její smrtí očistit „rodinná potupa“. Zabitím hrozí i šéfce tamní lidskoprávní organizace, která se dívky zastala a snaží se ji chránit.

Podpořte Brishnu podepsáním PETICE za zajištění dostatečné ochrany státu tak, aby na ní vraždu ze cti nemohli spáchat!

11.10.2017

Singapur stále popravuje za drogové delikty. Reformy nepomáhají

Singapur pokračuje v letitém porušování mezinárodního práva – odsuzuje lidi k trestu smrti povinně, bez vlivu názoru soudce.

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!

14.2.2017

EU: Lidskoprávní cena za dohodu s Tureckem je příliš vysoká na to, aby byla kopírována v dalších zemích

Dohoda mezi EU a Tureckem o uprchlících zanechala tisíce uprchlíků a migrantů v příšerných a nebezpečných životních podmínkách.

6.10.2016

Irák: Kurdské autority musí ukončit ostudné uvěznění jezídské ženy, která přežila zajetí tzv. IS

Kurdská regionální vláda (KRG) musí okamžitě ukončit šokující uvěznění jezídské ženy, která je držena bez soudu už skoro dva roky po přežití zajetí ozbrojenou skupinou nazývající se Islámský stát (IS), řekla Amnesty International.