Afghánistán: znásilněnou dívku chce zabít vlastní rodina - kvůli cti

Podepište petici a pomozte zachránit desetiletou oběť znásilnění.
ILUSTRAČNÍ FOTO

Teprve desetiletou Brishnu z provincie Kundúz v Afghánistánu hrubým způsobem znásilnil místní duchovní. Policie ho sice zatkla, obvinila a ve vězení čeká na soud, rodina malé Brishny chce ale dívku zavraždit "ze cti“. Má se tak smazat údajná hanba a její smrtí očistit „rodinná potupa“. Zabitím hrozí i šéfce tamní lidskoprávní organizace, která se dívky zastala a snaží se ji chránit.

Podpořte Brishnu podepsáním PETICE za zajištění dostatečné ochrany státu tak, aby na ní vraždu ze cti nemohli spáchat!

14.2.2017

EU: Lidskoprávní cena za dohodu s Tureckem je příliš vysoká na to, aby byla kopírována v dalších zemích

Dohoda mezi EU a Tureckem o uprchlících zanechala tisíce uprchlíků a migrantů v příšerných a nebezpečných životních podmínkách.

17.2.2016

Brazílie: Dvanáct policistů odpovědných za smrt

Dvanáct příslušníků vojenské policie se podařilo usvědčit a odsoudit za mučení a následnou smrt, procesní podvody a snahu ukrýt tělo v případě zmizení Amarilda de Souzy v Rio de Janeiru.

6.10.2016

Irák: Kurdské autority musí ukončit ostudné uvěznění jezídské ženy, která přežila zajetí tzv. IS

Kurdská regionální vláda (KRG) musí okamžitě ukončit šokující uvěznění jezídské ženy, která je držena bez soudu už skoro dva roky po přežití zajetí ozbrojenou skupinou nazývající se Islámský stát (IS), řekla Amnesty International.

6.4.2016

Trest smrti v roce 2015: Alarmující nárůst poprav znamená nejhorší čísla za posledních 25 let

Írán, Pákistán a Saúdská Arábie – jen 3 země zodpovědné za téměř 90% zdokumentovaných poprav.