Afghánistán: znásilněnou dívku chce zabít vlastní rodina - kvůli cti

Podepište petici a pomozte zachránit desetiletou oběť znásilnění.
ILUSTRAČNÍ FOTO

Teprve desetiletou Brishnu z provincie Kundúz v Afghánistánu hrubým způsobem znásilnil místní duchovní. Policie ho sice zatkla, obvinila a ve vězení čeká na soud, rodina malé Brishny chce ale dívku zavraždit "ze cti“. Má se tak smazat údajná hanba a její smrtí očistit „rodinná potupa“. Zabitím hrozí i šéfce tamní lidskoprávní organizace, která se dívky zastala a snaží se ji chránit.

Podpořte Brishnu podepsáním PETICE za zajištění dostatečné ochrany státu tak, aby na ní vraždu ze cti nemohli spáchat!

21.1.2019

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Od konce prosince policie v Čečensku zadržela a mučila minimálně čtyřicet osob podezřelých z homosexuality, nejméně dva lidé byli údajně umučeni k smrti.

11.1.2019

Pákistánská křesťanka zatím zůstává v ochranné vazbě

25.1.2019

Venezuela: Více než 10 lidí zabito při protestech

Krize vyhnala do ulic tisíce lidí, tvrdé represivní zásahy policie a armády přinesly už několika lidem smrt.

23.4.2018

Sýrie: Sedm let trvající selhání mezinárodního společenství

Při příležitosti sedmého výročí konfliktu v Sýrii vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby se chopilo své odpovědnosti a začalo neprodleně jednat. Je třeba, aby skončilo utrpení milionů Syřanů a aby byly zastaveny útoky na civilisty, kteří se nacházejív obklíčení ve východní Ghútě a Afrinu.