© Amnesty International

Prague Pride 2016 s Amnesty

  Článek

LGBTI Diskriminace   Česká republika publikován 3.8.2016

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.

UPDATE: Chcete se podívat, jak Prague Pride v podání Amnesty vypadal? Desítky fotek najdete v našem facebookovém albu!

Amnesty International se i letos zapojuje do festivalu Prague Pride, opět v ještě větší míře než v loňském roce. Podpořit LGBT+ komunitu v jejích právech se chystáme na několika frontách:

Živá knihovna – nesuď knihu podle obalu a přijď si v pátek povídat

V pátek 12. srpna v 15:30 začne v cípu Střeleckého ostrova dvouhodinový maraton „čtení v živé knihovně“. Je to prostor umožňující setkání lidí, kteří by se v běžném životě třeba nepotkali. Můžete se pobavit se zajímavou osobou z řad českých menšin (Romové, LGBT+, migranti, hendikepovaní) a zeptat se jí na všechno, co vás zajímá. To všechno v malé skupince maximálně 6 čtenářů – takže nečekejte žádnou přednášku! 

V sobotu v průvodu 

Žlutočerné logo se svíčkou Amnesty bude v průvodu zastřešovat všechny, kdo se připojí k naší výpravě. I v sobotu využijeme živých knížek a jejich životních zkušeností v podobě krátkých sloganů o lásce, která je mottem celého letošního Pridu. Nebude chybět tematický bodypainting nebo alegorický vůz plný lásky, hudby a duhového merchandisingu. 

Na stánku jako v obýváku!

V Amnesty stánku na Letné připravíme příjemné posezení a promítání LGBT+ dokumentu, který je highlightem nedávno spuštěné kampaně Neboj se taky mluvit. Videa vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě. Smysl jednotlivých příběhů každého z protagonistů dokumentu skvěle zachytil indický fotograf Rishabh Kaul. U stánku bude k vidění i výstava s jeho snímky. Chybět nebude ani fotokoutek a petice za LGBT+ lidi, kterým jsou upírána jejich práva – třeba za Rosmita Mantilu, prvního otevřeného homosexuála zvoleného do venezuelského parlamentu, který je ve vazbě.

Aktuální petice

  Česká republika

Petice za přijetí opatření proti násilí na ženách

Vyzýváme Parlament ČR k bezodkladnému přijetí „Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí“

 

Aktuální počet podpisů: 11141 Náš cíl: 11500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...